Korsvikaspillet 2014

Håkon og Kark er beretningen om hvordan Olav Tryggvasson gjorde Norge til et kristent land. En spennende forestilling om Ladejarlen som gjorde det han kunne for å holde fast på sin åsatro.

Historien om Håkon Ladejarl, som blir drept av trellen Tormod Kark under grisebingen på Rimol, er en av de mest sentrale i Snorres kongesagaer.

I tillegg til de to hovedpersonene Håkon og Kark, møter vi tre sterke kvinner: Håkons mor Bergljot, som er forsvareren av tradisjonene og den gamle tida. Tora, som lever med sin uslukkelige kjærlighet til Håkon. Den kristne trellen Anna, Tormod Karks kjæreste, er med sin kristentro et forvarsel om den nye tida som skal komme.

Konfliktene i historien bak ”Håkon og Kark” viser et Norge i en brytningstid. Gamle tradisjoner står mot nye trekk i levesett og oppfatninger og den gamle gudetroen står mot den fremvoksende kristendommen. Det historiske bakteppet for stykket er sentrale hendelser fra sagatiden, der danskekonger står mot ladejarler.

Silje var så heldig at hun fikk lov til å delta som en av danserne til årets Korsvikaspill, og etter ukesvis med trening, var det endelig klart for premieredagen. Her er noen bilder fra premieren: IMG_3895Lang kø utenfor før premieren. Herlig, og vel fortjent! IMG_3898 Magiske kulisser, til og med i dårlig vær….IMG_3918Det ble litt kontraster da cruiseskipet kom inn i bildet.. IMG_3924Danserne på vei opp på scenen. I samme øyeblikk kom sola..  IMG_3926 IMG_3930 IMG_3950 IMG_3960 IMG_3975En herlig scene for et slikt ute-skuespill. Fantastiske kulisser. IMG_3979 IMG_4006 IMG_4086Gjett om det regnet her da… FEIL… Det BØTTET ned!! IMG_4088 IMG_4102 IMG_4117Et fantastisk herlig liv!! En rådyktig gjeng!  IMG_4122Danserne var nok de som var tynnest kledd, med en tynn kjole, og barbeint! Det ble noen kalde jenter i løpet av disse forestillingene, men heldigvis ble de tatt godt vare på.  IMG_4157 IMG_4161FAntastisk flotte hester som var med under forestillingen.. IMG_4162 IMG_4180 IMG_4185Er stolt mamma til en av danserne ja, innrømmer mer enn gjerne!!  IMG_4190En helt fantastisk forestilling!! Jeg er mektig imponert!

GRATULERER ALLE SAMMEN!!  IMG_4193Adresseavisen skriver følgende om Korsvikaspillet:

http://www.adressa.no/pluss/kultur/article9830721.ece

HER KAN DU SE FLERE BILDER FRA FORESTILLINGEN DEN 19 JUNI:

http://www.bortne-mathisen.com/galleri/index.php?/category/246

 

2 comments

  1. anne-liss says:

    Tusen takk for tilbakemelding og for at du tok deg tid til å besøke bloggen og galleriet mitt Trude.
    Ønsker deg en riktig flott helg!

    Mvh Anne-Liss

Legg igjen en kommentar