Kul kis ;O)

Hvis det i det hele tatt er en kis da?? Kule var de iallefall likevel 😉

Image00246Hallo der, jeg følger med dere….. Image00226Image00190Image00174Litt av noen klør…. Skikkelig ailienspreg.. 😉 Litt kule også 😉Image00170 Image00156 Image00134 Image00128

FRA WIKIPEDIA:

Strutsen (Struthio camelus) er en stor flyveudyktig fugl som er hjemmehørende i Afrika (tidligere også Midtøsten). Den har et svært karakteristisk utseende med lang hals og lange føtter, og har evnen til å løpe i omkring 74 km/timen, noe som gjør den til den raskeste landlevende fuglen. Strutsen er også verdens største fugl og legger de største fugleegga.

Strutsen veier fra 93 til 130 kg, selv om enkelte hanner har blitt veid til 155 kg. Hannene kan bli rundt 2,5 meter høye, mens hunnene er fra 1,7 til 2 meter høye. Fjærene hos hannene er for det meste svarte, og hvite ytterst på vingene og ved stjerten. Hunnene og unge hanner er gråbrune og hvite. Hodet og halsen er nesten nakne, med bare et tynt lag dun.Strutsen lever hovedsakelig av planter, den eter også insekter.

Hannen blir kjønnsmoden når den er 2 til 4 år, hunnen blir kjønnsmoden omtrent 6 måneder før hannene. Hannen lager reiret, som er ei grop i bakken som er ca. 30 til 60 cm djup. Reiret, som er felles for flere hunner, kan ha 15 til 60 egg, der hvert egg i gjennomsnitt er 15 cm langt og 13 cm bredt, og veier 1,4 kg. En enkelt hunn legger gjerne mellom 4 og 10 egg. Hunnen ruger om dagen, hannen om natta. Rugeperioden er fra 35 til 45 dager.

Strutsen har i mange år levert produkter til mennesket. Tidligere var strutsefjær svært populære til pynt på klesdrakter. I dag drives det oppdrett av strutser for produksjon av strutsekjøtt. Kjøttet er magert, men minner litt om oksekjøtt.

I motsetning til det mange tror, gjemmer ikke strutsen sitt eget hode i sanden når den blir redd

Image00127Snakk om å få øyenkontakt her da, men jeg var litt redd for at skjønnheten skulle nebbe til meg 😉  Image00118Det var ikke trygt å gå ut av bilen på denne siden iallefall, kjempenyskjerrige struts var klare til å «hilse på» 😉 De var borti ruta og kakka på innimellom…. 😉

Herlige fugler, men de ser litt merkelige ut, med den store kroppen og det lille hodet 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *