De urørlige…….. Fantastisk!!

WOWWWW ♥♥♥

Jeg har vært på kino i kveld. Har sett en sånn helt fantastisk film som jeg kommer hjem å blogger om, faktisk. En helt hjertevarm film, som har brent seg fast på netthinna. En film som handler om mennesker…om følelser…tårer.. lengsel…smerte…savn…glede ..lykke.. om ønsker.. Jeg trodde ALDRI jeg skulle gå på kino å se en FRANSK film frivillig!! Aldri!! Fransk liksom… Men heldigvis, jeg lot min hat over franske filmer ligge, og jeg angrer ikke et sekund i det hele tatt. Helt fra vi kom inn i kinosalen, fra start til slutt, følte jeg at dette var til de grader SÅ RIKTIG valg.. og bare for å nevne det, i forrige uke sovnet jeg til «Skyfall»… Det sier vel sitt!

Litt om filmen sakset fra Filmweb:De+urørlige+(sitatplakat)

Intouchables

De urørlige er en oppløftende komedie om vennskap, tillit og menneskelige muligheter, og er den sanne historien om to menn som aldri skulle ha møtt hverandre.
Mangemillionæren Philippe er lammet fra nakken og ned etter en paragliderulykke og må leve resten av livet i rullestol. Han bor i luksuriøse omgivelser i Paris og skal ansette en ny pleieassistent. Den eneste som skiller seg ut av søkerne er Driss som kun har søkt på jobben fordi han må vise at han er aktiv arbeidssøker for å beholde trygdepengene. Snart begynner et usannsynlig kameratskap forankret i ærlighet og humor mellom to individer som på overflaten ikke ville hatt noe til felles.
Dette er årets feel-good film og er basert på en utrolig, men sann historie. Filmen har blitt et internasjonalt fenomen og er den mest inntjenende ikke-engelskspråklige filmen i historien.

Med jevne mellomrom dukker det opp filmer som av en eller annen grunn har blitt en kassasuksess i hjemlandet på tross av både budsjett og forventninger. De treffer bare en nerve. Som regel er dette feelgood-filmer. De urørlige er nettopp en slik film. Allerede etter ni uker på kino i Frankrike, var den blitt den nest mest sette franske kinofilmen gjennom tidene. De urørelige er sett av 20 millioner franskmenn har dessuten blitt valgt til deres Oscar-kandidat.

De+urørligeRegi: Eric Toledano, Olivier Nakache
Skuespillere: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Alba Gaia Bellugi, Cyril Mendy, Christian Ameri, Marie-Laure Descoureaux, Gregoire Oestermann, Jean-François Cayrey
Sjanger: Biografi / Drama / Komedie
Kinopremiere: 09.11.2012

Manus: Eric Toledano, Olivier Nakachede urørlige2
Nasjonalitet: Frankrike
Produksjonsår: 2011
Lengde: 1 t. 52 min.

*****************************************

Få den med deg på kino, ikke vent til den kommer på DVD.. Opplevelsen blir gjerne mye bedre på kino, og denne filmen gjør seg virkelig på lerrettet. Fantastisk soundtrack, fart, spenning…. Tårer…ALT!!! Ikke nøl!

Har du tenkt å se ÈN film på kino i år, bør det bli denne.. Til helga kanskje??? POSTER_175x_25_677139y

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *