Når hundene har det bra…..

— Blomstrer eieren!! Rett og slett!!

Det gleder mitt hundehjerte å se at de firbente har det fint og koser seg. Når det innebærer litt ekstra FRIHET, er gleden komplett. I dag var en slik dag. Den andre gangen på to dager. Etter at vi hadde vært å trasket på nye stier til Holmstjønna, gjorde jeg som jeg hadde lovet mine lykkepiller. De skulle få BADE!! De elsker det uhemmet! De der hundene som liksom ikke skulle «like» vann, kan bosette seg i det om de hadde fått lov. Vi måtte kjøre et lite stykke for å komme til denne herlige plassen. Den plassen jeg hadde planlagt at de sku få løpe litt fritt. Når vi kom dit, var det allerede et par med hund der. Så «kjedelig» tenkte jeg i et sekunds tid, men stoppet likevel. Jeg tok litt ekstra hensyn, og tok kun ut Junita til å begynne med, og vi gikk mot vannet og det paret som allerede var der. De så oss og tok inn hunden sin og tok på den bånd. Utrolig flott gjort synes jeg, men slettes ingen selvfølge blandt hundeeiere i dag, da båndtvangen er opphevet.

Hundeeiere som tar hensyn til andre er helt herlig å se, jeg blir så utrolig glad når jeg møter slike!! 

Junita og en herlig Border Collie på 4 år fikk hilse på hverandre, i menst sto Razelle i bilen og ulte, og var nok helt sikker på at mor hadde glemt henne helt. Hun prøvde vel og lenge å kalle sammen flokken sin, men neida, slik biter ikke på mor 🙂

Paret vi møtte var utrolig koselige og vi satte oss ned på benken vedsidenav, og med hunder som fellesnevner, går jo praten som hos hundeeiere flest- på høygir! Ikke noe vits i nå sjenerte tilnærmelser her nei. 🙂 Hundefolk er nå en gang hundefolk! Vi skryter gjerne litt om hunden og praten er i full gang. Jeg fikk klar beskjed om at Junita måtte få løpe litt fritt, og etter å ha spurt de tilbake om de syntes det var greit, så gjorde jeg det, samtidig som at jeg svarte med at de kunne slippe sin også. Så var de to i full lek etter et par sekunder. Gamle Junitamor ble som en valp igjen i kroppen sin. Så utrolig herlig å se henne så glad og lykkelig!

Så hadde visst Razelles mislykkede forsøk på å samle flokken, gitt de fleste vondt i hjertet sitt. Stakkars, hun måtte jo få løpe litt hun også. Det virket som at Razelle hørte akkurat HVA som ble sagt, for hun ble stille som en mus. De har nemlig lært, at det å bjeffe/ ule i buret, betyr fengsel i ei stund til. Ikke aktuelt å ta ut en hund fra min bil uten at den er rolig og avslappet, jeg kan stå til i mårra, for å unngå akkurat det! Så stilt var det!

Gjett om gleden var stor, da hun også fikk komme ut å leke med Border Collien, som var jevngammel med henne.  FOR en glede !!

Junita fant seg bestevenner for livet- gjett hva de hadde med seg til lunsj da?? PIZZABOLLER!! Hun satte opp sine vante dådyrøyne og fikk servert fra hånden flere ganger!! Tenk det, håndmatet, faktisk!! Hihi! 100 poeng det altså! Tenk, pizza på skogtur! Junita fikk pizzaboller i øynene og vendte stadig tilbake å sjekka status på de der de lå midt på bordet! 🙂

Til info, så spiste ikke de mer av maten sin……. 😉 og Junita har fått seg nye bestevenner.. <3

IMG_9433Det ble mange elendige bilder fra dagens lekerunde i vannet, men her skiter jeg i bildekvaliteten. Hundenes glede er hovedsaken! 🙂 IMG_9439Razelle er ute å henter pinnen, hun som aldri bryr seg om pinner ellers..  IMG_9442Tre hunder som nyter livet i det fri! Tenk å få denne muligheten.  IMG_9443Junita blir som en liten valp igjen. Hun storkoser seg og viser det med hele tynne seg.  IMG_9445Det ser litt verre ut enn det er. To herlige jevngamle lykkepiller i full lek.  IMG_9450 IMG_9456 IMG_9458En helt herlig og flott border Collie. Trur han het Chanti eller noe slikt.  IMG_9461Den lille raringen hadde en litt spesiell «hobby». Han drev å flytta litt rundt på grusen slik at det skulle bli enklere for folk å bade litt. ;O) Razelle skjønte ikke helt poenget med det, så hu sjekka det likeså godt ut under vann..  IMG_9466Slutt med den kjedelige gravinga, LEK isteden!!  IMG_9467Okeiiiiii…IMG_9469Junita svømmer og svømmer.. IMG_9470Så måtte vi dessverre dra igjen. Junita kjempefornøyd, men du`Razelle heller litt mer molefonken. HUN ville ikke inn i bilen.. Hun prøvde seg på en litt gøyal lek med mor, men den funka ikke helt etter planen. Etter å ha sett mor sint som en… ja… hva skal man si, så tusla hun forsiktig tilbake mot bilen, tissa en bitteliten skvett på veien, sleika seg rundt munnen og gjespa høyt og tydelig!! (-Hvem sa at hunder IKKE kan snakke?? ;O))

Akkurat som hun sa «DU er altså værdens særeste menneskebein»….

Siden har de sovet resten av dagen, lykkelige og fornøyde, begge to!!

Alle burde hatt hund og følt denne enorme gleden det gir og se hundene sine har det bra,kose seg og være avslappet resten av dagen. Jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker denne følelsen etter en slik herlig dag!

Tusen takk til det flotte og hensynsfulle paret vi møtte ved Romsjøen. Håper dere får se dette, for det var utrolig koselig å møte dere og prate med så hyggelige hundefolk!! Tusen takk for leken, fra to fornøyde firbente

♥♥♥