Den viktige jobben – «Gledesspreder»

I dag har Du`Razelle vært en skikkelig flink pyjente. I dag har vi vært et kjempebra team tilsammen, vi to og vi var nok like stolte også. Etter en litt lang ferie og «permisjon», var vi tilbake på sykehjemmet vi er besøksvenner for, i dag. Som vanlig var Razelle lett å få kontakt med og oppmerksomheten til før vi starta med den koselige jobben. Jeg går aldri inn før kontakten og samarbeidet er på plass. Vi trenger full fokus når vi skal inn å hilse på så verdifulle mennesker. 2015-09-07 12.57.35Straks klar for å gå inn. Vi har allerede fått mange «vink» i vinduene. Utrolig gøy!2015-09-07 13.11.55Razelle i storform og veldig stolt. Den myke pelsen er et kjært samtaleemne og Razelle nyter oppmerksomheten. 2015-09-07 13.22.59Razelle har en fast beundrer. Han elsker hunder og har alltid noen godbiter på lur. Gleden er så utrolig stor når han får øye på oss og det varmer hjertet mitt skikkelig, at min lykkepille kan gjøre noen så enormt glad. Det er nesten sånn at tårene renner når jeg ser denne gleden. 2015-09-07 13.24.38Han er selv tidligere hundeeier, og har alltid elsket hunder. Det er helt herlig å se kjemien her, og at de begge nyter hverandres selskap.  2015-09-07 13.31.03En gang hundeeier, alltid hundeeier… og hundeeiere er litt rare. Vi setter og legger oss gjerne på gulvet. Det å få muligheten til dette, er medisin for sjela, det er vi veldig enige om vi tre. Det var her vi tre befant oss under dagens besøk, på gulvet. Det å få vite at dette var dagens- og ukas høydepunkt, gjør meg utrolig stolt over jobben vi gjør sammen. Heldige oss som får gleden av å se at menneskers berøring av firbente dyrevenner betyr så utrolig mye for noen. Jeg blir rørt!2015-09-07 13.48.09 I dag fikk vi gleden av å hilse på en ny herlig hundeglad dame og datteren hennes. Det var ingen tvil om at de satte stor pris på besøket med Razelle og de ble veldig gode venner. Mennesker som har hatt hunder, viser en helt utrolig spesiell glede når de får kose med hunder, og Razelle er så herlig tilstede og viser glede og lar seg mer enn gjerne bli koset med. Tusen takk for en kjempekoselig hundeprat, og for at jeg fikk lov til å dele dette flotte bildet i bloggen min. Razelle hadde akkurat snudd seg fordi hun trudde vi skulle gå videre. 2015-09-07 14.02.41Selv om Razelle er stor, har hun en egen evne til å gjøre seg «liten». Den dama i blå genser, er livredd hunder- og har vært det hele livet sier hun. Men Razelle sjarmerer, og gjett hva….. Hun sjarmerte damen så mye at hun bare MÅTTE borti og berøre pelsen (-Legg merke til at hun kniper igjen øynene slik at hun ikke skal ta på henne der) . Hun hadde aldri gjort det før sa hun, og var så utrolig stolt! «Så nydelig og god hun er», sa hun, og ville berøre henne litt til. Det som startet med en liten berøring med den ene fingeren, ble tilslutt hele hånda- så satt hun der da, så stolt, så stolt, med tårer i øynene. Lettrørte meg fikk tårer i øynene jeg også.. 2015-09-07 14.03.29Et herlig øyeblikk, en herlig og betydningsfull berøring!2015-09-07 13.11.33Razelle har hele tiden fokus på hvor mor befinner seg og hva hun gjør, men sovner innimellom når hun blir koset med. Denne berøringen betyr så enormt mye.  2015-09-07 14.06.04Det blir innimellom litt tøy og bøy når man skal kose med Razelle også- og det er jo veldig bra 🙂 2015-09-07 14.15.46Det er ofte ikke så mye som skal til for å fremkalle smilet og følelsene når man berører en hund. Et lite kjærtegn i munnviken er et herlig kjærlighetssymbol.  2015-09-07 14.17.30Noen har til og med sine egne firbente venner som de passer godt på. 🙂 2015-09-07 14.22.35En herlig øyekontakt mellom disse to 2015-09-07 14.25.54 Men NÅ mor- NÅ er det nok!! NÅ er jeg sliten og vil hjem.

Det er liksom ALDRI noen tvil når du`Razelle har fått nok, hun viser det med hele seg og da er det bare å lystre.

Jeg er utrolig stolt over jobben hun gjør, og den gleden hun formidler. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen- DETTE ER LIVSGLEDE på høyeste nivå! Alle sykehjem burde få besøk av en slik herlig gledesspreder.

Bilder er publisert med tillatelse:) Tusen takk for at dere gir meg anledningen til å spre gleden videre med bloggen min.

Da bloggpostene om besøkshund blir delt og lest både av ansatte, pårørende, medlemmer i Røde Kors og andre som driver med besøkshund, hadde jeg satt stor pris på kommentarer og tilbakemeldinger fra de som er innom og titter. Prosjekt LIVSGLEDE er fortsatt like viktig- og det at det utdannes nye besøkshunder, betyr så enormt mye for så mange mennesker. Legg igjen et lite spor da??

*Mobilbilder*