NATO Tiger Air Show 2012, Ørland

I dag tok vi turen over til Fosen. Ørland hovedflystasjon åpnet portene for publikum til et forrykende flyshow i anledning øvelsen NATO Arctic Tiger Meet. Flyshowet var et ledd i 100-årsmarkeringen av norsk militær luftmakt.

I 2012 er det nøyaktig ett hundre år siden den første norske militære flyturen ble gjennomført. Flyet, som for anledningen hadde det passende navnet «START», tok av fra Gannestadjordet på Borre 1. juni 1912.

Piloten var premierløytnant Hans Fleicher Dons, som på denne turen for første gang gjennomførte en høyresving i luften. Dette var ikke bare starten på den militære flyvningen, men også starten på norsk flyhistorie.I løpet av de hundre årene som har gått siden starten er den norske militære luftmaktshistorien en fortelling preget av pionerånd, pågangsmot og offervilje. Man har gått fra å fly én enkelt tur med ett enkelt fly, til å skape et begrep; Luftmakt, som innebærer alt fra soldaten på bakken, til piloten i kampflyet. Et begrep der ulike elementer i hele Forsvaret er gjensidig avhengig av hverandre for å gi størst mulig effekt.LITT av et læven når disse reste forbi oss… Men du verden hvor kuuult. Det dundret i hele kroppen…De antok at det var ca 25.000 mennesker innom portene til Ørland hovedflystasjon i dag! WOW, det var litt av et folkehav….Når det hadde roet seg litt, fikk Junita og Durazelle bli emd å gå litt rundt. Så herlig å se så avslappede hunder. Vi fikk masse skryt fordi de så så godlynte og bra sosialisert ut.. Herlig å få slike tilbakemeldinger.. Det bråkte litt rundt på enkelte steder, og litt opp i lufta når de var med å gikk, men de reagerte ikke i det hele tatt… Det eneste DuRazelle syntes var skummelt, var å gå over en jernbru som forsvaret hadde lagt ut. Den bråkte enormt og rørte litt på seg, men etter x-antall ganger frem og tilbake på brua, reagerte hun ikke i det hele tatt. FLINK PI!!En litt anderledes lørdag ble det iallefall. Koselig med dag med litt andre impulser!!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *