Ut på turné…..

Ikke før vi har kommet hjem fra ferietur, er det turnéplan igjen. Her gjelder det å ikke holde seg SÅ mye i ro, nemlig!! Hihi! Jeg som ALDRI skulle på hundeutstilling, eller iallefall ALDRI på utstillinger utenfor Trøndelagsdistriktet, VAR faktisk, ja—på hundeutstilling!! Hmmm, hvem smittet meg?

Men uansett,  det ble en helt fantastisk og rett og slett en svært så minnesrik helg!

For det aller første, etter tre uker uten å ha kjørt bil, var det en sann glede å sette seg i bilen, på tur til Gjøvik og NKK Bjerke. Jeg elsker å kjøre- og gjør det gledelig! Sitte i bilen og bare kose seg på veien. Fantastisk! Vi var flere som kjørte samtidig, og det er alltid like koselig på veien, når vi stopper, lufter hundene, tar en kopp kaffe, raster litt… Herlig!

Hundefolk er herlige- OG gjestfrie. Natten før Bjerke, var vi så heldige å få overnatte hos en utrolig trivelig Colliefamilie på Gjøvik. Det er så utrolig herlig å ha hunder som faktisk oppfører seg på besøk hos andre, noe som betyr svært mye. Tusen takk for oss Jeanette, utrolig koselig at vi fikk komme!!

På lørdag ringte vekkerklokka kl 05.00. Joda, hundefolk er gale, og vi var oppe før høna feis!!! Galskap på en lørdag- JEPP, og jeg som ALDRI skulle på hundeutstilling, aldri!! Hmmmm… Noen som sa ferie? Vel, 05.00 er en trivelig tid det, noe Razelle ikke helt var enig i! Hun giddet ikke løfte på ett øyelokk engang, duRazellen hadde ikke ladet lenge nok! Og jeg kan forsåvidt skjønne hennes frustrasjon over morens «hallo det er en nydelig morgen-start». LIKSOM nydelig morgen ja!! Gårsdagens blå himmel var i løpet av noen timer i natt, forandret!! Jada, vi skulle jo på utstilling, og selvfølgelig BØTTET det ned!! Jippppi!! NOT!! Det var da jeg kom på hva alle de andre som hadde vært på Bjerke sa, det var alltid et gjørmebad der. Sånn skikkelig spaoppholdsgreier! Dette var min Bjerkedebut, og jada, det regnet, i bøtter og spann… og ja, gjørme var det. HAdde det ikke vært for et aldri så lite impulskjøp på et kjøpesenter i Lillehammer, hadde jeg nok ikke hatt noe å ha på meg heller, for jeg var så smart at jeg kun pakket singletter, piratbukse, t-skjorter og sånn tilfeldigvis en jakke.. Kan trygt si at det bøttet ned… Men skitt au!! Utstilling ble det (heldigvis)!!

Utrolig gøy å møte så mange trivelige mennesker, kjente og ukjente! Det er den greia jeg liker veldig godt på hundeutstilling! Stort sett alle er kjempetrivelige å prate med (-Hvis de ikke er SÅ utrolig misfornøyde med dommeren, kritikken, plasseringa eller plasseringa av hunden til konkurrenten da).. Men stort sett vet jo ALLE at de har verdens vakreste hund uansett da!! Uansett, utrolig koselig å møte likesinnede galinger som kjører land og strand rundt for å løpe frem og tilbake i en gjørmete ring!! JIPPI for galskapen!!

Men så det er sagt!!!! Av en eller annen grunn så angrer jeg ikke et eneste sekund. Kort fortalt så er jeg temmelig LYKKELIG for at vi tok den turen utenfor Trøndelagsdistriktet, for det viste seg å være et meget bra valg! Du verden hvor gøy det plutselig var med hundeutstilling!!

Det tragiske regnværet og gjørma på Bjerke ble fort glemt. Spenningen var til å eksplodere av, og hvert eneste bein i kroppen skalv , nesten så man kunne høre skranglinga!!! Farmor Hilde Stenstad løp med du’Razellen i ringen. Til meg vil hun bare leke bajas, og skjønner ikke hvorfor jeg løper etter henne i ringen. Dette er en morsom lek med mor, mener hun da vel.. Men farmor er garva, skikkelig garva! Jeg vil påstå at hun er en av de aller beste, og heldige Razelle har henne til farmor! Heldige Razelle, heldige meg! De løp og løp. Hun vant klassen sin, tispe etter tispe gikk ut av ringen, og tilslutt sto fire tisper igjen som skulle plasseres, og Razellen VAR EN AV DEM!! Etter noe løping i ringen ble Razellen jammen plassert først. FØRST av alle tispene, til og med foran de voksne championtispene, og til og med over mammaen sin, Lucky, som ble plassert som 4 beste tispe!! Ikke nok med det, Min lille du’Razellejente fikk CERT og CACIB også!! WOW, SÅ GØY DET ER MED HUNDEUTSTILLING!!!! Hihi!! Hun har faktisk fått storcertet!!! :O) JIPPPPPPPPPI!!!!! Vel, jeg visste at jeg hadde verdens vakreste hund altså, men i dag var faktisk dommeren helt enig med meg! Snille, fornuftige dommeren ;O)) (jada, VET jeg er litt i overkant usmakelig, for ALLE har jo selvfølgelig den vakreste og flotteste hunden) men la meg bare ha den gleden i dag da iallefall ;O)

Masse grattis Til Vivi & Børre for BIR :O)

Og en flott jente, har selvfølgelig flotte foreldre med seg på tur!! Pappa Morris ble 2.beste hann og mamma Lucky ble 4.beste tispe! Ikke verst for en liten familie det, med ca 35-40 flotte hvite bamser i ringen?

Det ble en gledens utstillingsdag. EN GØYAL DAG! Og på turen fra Bjerke til Elverum gikk som en lek! Tror kanskje jeg smilte fra øre til øre hele veien, både til Elverum og tilbake til Trøndelag igjen. Det var vel verdt turen på 112 mil!! Hver eneste lille kilometer på telleren var gull verdt!!

HIHI, en PANSERTUR!!!! Trallla lalala, vi har storCERTET!!!!

HEI HOPP HURRA, JEG ER SÅ GLAD I DAG!!!

TUSEN HJERTELIG TAKK TIL HILDE STENSTAD, FOR FANTASTISK HANDLING AV JENTA VÅR!!! DU ER SUPERFLINK, OG VI ER UTROLIG TAKKNEMMELIG!!

Så ble det tid til å gå litt i den gjørmete handlegata. Vi måtte jo kjøpe nytt lykkebånd, og masse godis til den flotte BIM jenta vår!!

( Kritikk kommer på hjemmesiden under «hundeutstilling )

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *