En dag litt utenom det vanlige, heldigvis!!!

Etter å ha fått dagen litt på avstand, skal jeg igjenfortelle litt om MIN dag, en dag litt utenom det vanlige!! Med hunder i hus, spesielt en ved navn du’Razelle, er det ALDRI en kjedelig dag!! De er det slutt på, merkelig nok. Selv om jeg innimellom kunne tenkt meg en slik kjedelig en innimellom..

Lille duRazellen er en skikkelig skøyerhund, er der det skjer, når det skjer. Er alltid den med futt og fart, og alltid først ute for å sjekke ut!! JAda, det starta da hun skulle sjekke hva jeg hadde i glasset mitt. DET var et fullt glass juice, men som så absolutt IKKE var fullt lengre.. Innholdet låå plutselig i en stor dam på kjøkkengulvet, og dertil oppover veggene. JIPPI!! Mor smiler, og prøver å være like blid… Og fortsetter like greit å vaske gulvet over hele huset. Helt til den lille, LILLE, frøkena vår kommer gående og lurer på HVA som skjer.. Merkelig nok glir hun på gulvet (det var ikke SÅ VÅTT på det gulvet altså) og faller på siden… Reiser seg raskt opp, som om ingenting har skjedd!! Ikke meg liksom!! 15 minutter etter bekker hun vannskåla si!!! SKITHOINN!!

Hun fikk stå litt ut i båndet sitt i hagen, og gjett hva hun hadde gjort når jeg var ferdig å vaske?? Gravd etter gull i hagen selvsagt!!! Nok en gang; SKITTHOINN!! Praktisk talt! Hun er megasøt der hun plutselig blir «livredd» og «det var ikke meg altså, æresord-blikket»… Jada, så søt liksom!!

Da hadde vi en liten pause med ting og tang!!! Eller, nå hadde jeg visstnok fortrengt en god del!! Hun var nemlig VOKTERHUND i dag, hele dagen!! Hun bjeffet på fluer, hun bjeffet på vinden, hun bjeffet på Junita når hun rørte seg, hun bjeffet på meg, hun bjeffet på naboer…hun..bje…… HELE forb.tiden!!!! I dag var hun skikkelig på VAKT!! At naboene har håndtverkere på jobb hos seg var liksom ikke i tvil! Razelle passet på…. Helt til hun omsider sovnet…zzzzzz…… Da skulle mor lage middag!!!

Vel, mor fikk seg litt av et sjokk da pannekaka skulle snues. Som vanlig kastet jeg litt på panna for å snu pannekaka, og litt smelta smør kom på plata og plutselig sto flammene i været!! Jeg skvatt til, slo av plata, og blåste alt jeg kunne og flammene ble borte!! WOW, hva skjedde NÅ liksom?? DET gikk fort!! Farlig fort!! Utrolig hva jeg rakk å tenke og planlegge på de få sekundene det skjedde, og at alt skjedde så raskt! WOW!!Noen minutter kom kaill’n hjem fra jobb- «Det lukter brent her»!!! Jada, riktig observert!! Det blir lenge til pannekaker!!

Etter middag tok jeg med de firbente på tur. Ut for å få litt luft!! Sårt tiltrengt påfyll av energi! Masse energi!! Etter timesvis med regn, dukket endelig kveldssola opp. Skulle dagen avsluttes litt bedre enn den startet?? Det er lov å håpe… Fint var det iallefall der vi gikk…

 

Vel, ser du den søledammen der??? Joda, DET gjorde DURAZELLEN å nemlig. Før jeg visste ordet av det, lå hun på rygg oppi denne lille dammen. Hun er kjapp denne frøkena der og hun benyttet anledningen i mitt svakeste øyeblikk.. Når jeg var mer konsentrert av å ta bilder enn å holde i båndet hennes skikkelig! SKITHOINN!! Men når jeg tenker meg om, så burde jeg vært mer forbredt…

Like før, tok jeg nemlig dette bildet!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA TROR DU DURAZELLEN TENKER PÅ HER??? Joda, jeg antar du har rett!!

Sekunder etterpå var dette glemt. Det dukket nemlig opp et nytt motiv i objektivet mitt! Et motiv som måtte foreviges!! Og her er dagens uskyldige BØLLEFRØ!!!

Så var det selvsagt et must å ta bilder av de «snille» firbente!! Har jo INGEN bilder av disse fra før! INGEN!! Men som hundeeier, og den lykkelige eier av et digitalt kamera, er man alltid på jakt etter dagens blinkskudd!!

Siamesiske tvillinger???Men så blir det litt kjedelig til du’Razellen!!

Man kan lese det tydelig i hennes ansikt, men mor skulle bare ta ETT BILDE TIL!!! Før jeg visste ordet av det, var frøkena opp på fire, hoppet og spratt og slet lærbåndet jeg hadde i hånda- rett av!!! JIPPI, FRIIIII!!!! «Det oppnås ikke kontakt med det oppladde dyret»…..

Hun løper og løper, i ring, skrenser, herjer og leker..Jeg løper motsatt vei, og kaller på henne. Junita, roligheta sjøl, ligger akkurat slik hun gjorde når jeg tok bilder. Hun er en flott følgesvenn. Skjønner ikke vitsen med å klikke slik som batteridyret gjør. Jeg kan konsentrere meg med å fange inn du’Razellen. Det hastet litt, da vi var bare et tredvetallsmeter fra motorveien før Helltunellen, på Hellstranda. Det ble noen ekstra hjertebank, og den lille stunda før jeg fikk helt kontroll, føltes som timer!! Hun var på det skumleste bare en ti meter fra motorveien, hvor trailerne suste forbi i minst 90 km. Jeg setter meg ned på huk, med ryggen til, roper med «rolig stemme» NAAAAMMMIIISSS!!!! Og der stoppet hun opp, kom gående helt rolig mot meg, satte seg ned foran ansiktet mitt, nusset meg midt i fleisen og var helt klar til å få nammis!! JAda!! Nammis ble det!! DA begynte jeg å skjelve!!

Enn om…………………. Huff!! Vil ikke tenke på det, det gikk bra, heldigvis!! Jeg tok tak i restene av lærbåndet, som fortsatt hang på Razellen, gikk mot Junita, for å skifte bånd! Junita som hadde ligget stille som en mus og observert det hele, reiste seg opp, logret- og LØP RETT NED I SJØEN!!!! Jada, rett ned!!! Plask, nybadet fra topp til tå i deilig saltvann!! SØKKVÅT!!! Det måtte jo bare komme!! Snille søte Junita som ikke gjør noe galt, blokkerte hørselen totalt og tok sitt fornødende bad!

Hun som alltid kommer når jeg snakker, fikk, etter sitt forfriskende bad, ei skikkelig tullføyk!! Skulle så absolutt ikke komme til meg! Vel, hun ville nok, men mente bestemt at før hun skulle komme til meg, måtte JEG roe meg litt ned først!! Tydelig språk- dempende signaler å se på Junita iallefall! Mens Razelle er klar for mere lek!! Jeg gikk motsatt vei, og stilte meg bak et tre… og DER var jeg IKKE alene!!!

Og jeg som virkelig HATER slike kryp!!!!!! Ughhhhhh… jeg får jo STÅPELS langt nedover ryggen bare av å se på bildet i ettertid jo!!! UGHhhhhhhhh…….. Jeg hylte til, og dermed kom Junita mor til unnsetning!! Må jo passe på moren sin vettu!!!I håp om å få litt kontakt med de firbente, satte jeg meg ned på huk…

Ikke tale om!!! Jeg var nok for sur!!! Tydeligvis! For disse to demonstrerte virkelig! Det kan vel knapt sies mer tydelig enn hva disse to, samstemte vesnene gjør her nå?? (Dårlig bilde, mor var sur!!)  ;O) Hadde det vært gubben eller ungene, så hadde jeg nok klikket i vinkel….. ;O) «Se på meg når jeg snakker, liksom»!!

Endelig bak lås og slå!!! Her tenker jeg de får bli ei stund…… (Snutemerker på objektiver er det å)

Må nok få kjøpt inn et litt sterkere lærbånd etter denne turen. Ikke mye igjen her iallefall!!

Når jeg kom hjem denne kvelden, etter en times blåsing av våte og søledamskitne hunder, skrev jeg en annonse å la ut på facebook….. «HAR HOINNA PÅ BILLIGSALG»… Dessverre (heldigvis ;O)) var det ingen som tok kontakt!!!

Det bli sikkert LIKAR i mårra!!!  :O)

3 kommentarer

  • Kristine

    Hehe.Dagen så kjent ut.Har hatt noen slike vi også,med 2 hunder;-) Gjelder å puste godt me magen,men fortsatt trenger d ikke funke! 😉

  • Hilde D Aune

    Ha-ha! Sånn kan det være rett så ofte her. Og da Razellen var her, hadde vi det sånn VELDIG ofte! For da var de to av den sorten, en stund også tre…
    Hvis du vil ha flere bilder av skinnbånd Razelle har slitt av, kan jeg alltids ta bilde av det som gikk heden her også? Hun har tydelig fått dreisen på det nå ;))
    Ha en fin dag!

  • Jon Olaf Olaussen

    Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag….:-) Anbefaler kjetting! Håper du er like tåmodig med Petter også når han farsker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *