På nattbesøk hos veterinærvakta..

I dag har du’Razelle’n vært en skikkelig uheldiggris… Hun har måttet på besøk til veterinærdama i natt. Ganske så kjedelig men veldig nødvendig!!

Det hele startet tidligere i dag. Vi hadde vært på en deilig tur i kulda. Glade og fornøyde hunder kosa seg på tur

image

Etter turen skulle jeg blåse bort litt løshår på de og jeg starta med Razelle. Plutselig fikk jeg se en stor rød flekk på garasjegulvet. Det så ut som maling for blodet frøs til is ganske kjapt og forandret farge. Det kom flere flekker og det var bare å komme seg inn på badegolvet. Datteren i huset kom til, vi fikk stoppet blodet og vasket med grønnsåpevann. Fikk sett at en liten flik av tredeputen var revet av. Det så bra ut og vi tok på bandasje og en sokk.

image

Litt senere på kvelden tok jeg av sokken og bandasjen og vasket litt til. Hun hadde blødd litt men ikke så mye. Tok på ny bandasje men ikke noen sokk, hun lå helt rolig og bare slappet av. I et ubevoktet øyeblikk hadde hun fått av bandasjen og du verden hvor mye hun blødde. Vi fikk stoppet det verste, vasket litt og fikk se at det var et ganske rett og dypt kutt vi faktisk ikke hadde sett. Det var litt kronglete til, på siden av poten, og hun blødde ikke derfra når jeg og Silje satt å vasket henne..Grønnsåpevannet hadde nok sørget for at det ble en liten hinne på såret. Men nå var det ingen tvil… Vi måtte ringe veterinærvakta.

Det ble et nattbesøk til Kristin på Trøndelag dyreklinikk. Heldigvis ikke noe langt å kjøre og heldigvis en utrolig trivelig veterinær, som tok godt vare på hund og eier!! Litt av et omsorgsyrke ;0)

Razelle var veldig glad for oppmerksomheten, og vi fikk virkelig lønn for vår trening med å gå på vekt og på undersøkelsesbord. Dette hadde hun gjort før ja. Ikke redd i det hele tatt. Vi har trenet på at hun skal tåle å bli litt «dyttet» på og hemset med, så det var ingen problem.

Mor gruet seg til narkosen, men det gikk veldig fint det også og det måtte litt påfyll til etterhvert. (-det skal svært lite til, pyreneerhundene er svært følsomme ovenfor narkose).

image

Hun sovnet etterhvert og da kunne veterinæren endelig starte behandlingen. Først litt barbering og vasking. Her er labben før behandlingen

image

image

Tydelig blødd litt etter forrige bandasjeskift. Så litt barbering!

image

image

Razelle sover godt.. Men etterhvert som veterinæren skal sy kuttet, måtte hun få litt mer smertestillende. Det var ikke noe godt å sy syntes Razelle, så hun sparket etter veterinæren.

image

Så ble endelig kuttet lappet godt og fint sammen, uten at Razelle kjente noe mer. Det ble 4 sting det!! Stakkars lita!!

image

Godt stell å få på natta gitt!!

image

Så etter en liten stund, når såret var sydd og labben godt polstret, ble det tid for å våkne igjen, med litt hjelp!

image

Men det er jammen ikke så lett å holde seg SÅ våken..

image

Men opp og hjem MÅ vi!!

image

Men å få en 43,5 kg klump opp og ut på beina er ikke alltid like enkelt!!

Vi klarte det tilslutt. Kom oss hjem, fikk tisset litt, og nå har vi tatt kvelden på hver vår sofa! ;0)

image

Razelle fyller hele toseteren, og snorker til gangs. Det tar på å være skadet!! Og det tar på å besøke veterinæren, selv om de er vennlige, snille og koselige!

Junita, som har vært helt merkelig siden Razelle skada seg i dag, ble helt i hundre når Razelle kom hjem. Hun var visst svært bekymret, og skulle så absolutt ikke sove på soverommet alene uten Razelle og mamma. Hun har ikke viket en cm fra Razelle siden vi kom hjem og det ser ikke ut som at hun har planer om det heller. Flinke pia passer på og sover søtt ved vår side. I natt må far må ligge alene i dobbeltsenga på soverommet. Sånn er det bare!

image

Da blir det en rolig periode på du’Razellen, og det kan nok bli noen svært så spennende uker. Hvordan få en du’Razelle til å holde seg rolig liksom?? ;0(  Men vi skal iallefall gjøre vårt aller, aller beste for at det skal skje. Stakkars Razellen må snart bli bra igjen.

Vel, vondt og vondt …hun har hverken gitt lyd eller tegn på smerte, så den smerteterskelen må være temmelig høy. En ting til, jeg er umåtelig glad for at hunden er forsikret!! Det er i slike stunder man får se at pengene flyger, så har du ikke gyldig forsikring, ordne det nå!! Ting kan skje svært raskt!!

Tusen takk til veterinærvakta, Kristin på Trøndelag dyreklinikk for super behandling på vår elskede pyjente 

God bedring lille venn, veldg glad i deg <3 (Jada Junta, i DEG også ;O)) Natta
image

På ryggen  sofaen. Selvsagt må man få ligge  sofaen når man er skadet!! Helt klart!!! «Ikke bortskjemt, bare veldig høyt elsket <3


























Én kommentar

  • Belinda og Elvis

    Stakkar lille du’Razelle’n da! Det der hørtes ikke ut som noen god opplevelse, hverken for lillejenta eller mor. Håper hun blir fort bra igjen, så hun kan hoppe og leke og springe som en gal. Forsikring er gull verdt. Jeg hadde ikke turt å hatt hund uten forsikring. God bedring til Razelle!
    Klem fra Elvis & Belinda

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *