Ungdommens kulturmønstring, UKM Malvik

Datteren og to venninner har vært kjempetøffe og meldt seg på UKM. Ikke så lenge siden de begynte å øve, og i kveld var kvelden. En hel haug av ungdommer har vært med på å arrangere og en hel haug er med å deltar. Knallbra jobba av alle sammen!! I dag var vi publikum og stolte foreldre. Dansegruppa til datteren var bidrag nr. 23 av 24, så vi fikk oppleve utrolig mange dyktige ungdommer fra kommunen vår. Knallflinke alle sammen, og så utrolig tøffe- og så utrolig tøft gjort!! Jeg er imponert over at de virkelig tørr! Det var en stolt mamma og pappa i salen, og vi var nok slettes ikke alene. Image00125One3eam crew ;O), med Silje, Cecilie og Aurora! Image00126Image00147Har du ikke hørt om UKM?? Her har du litt informasjon, sakset fra Wikipedia:

Ungdommens kulturmønstring (UKM) er et offentlig kulturtiltak for ungdom mellom 13 og 20 år, og foregår hvert år over hele landet. Deltagerne viser fram hva de kan innen for eksempel musikk, teater, dans, film og visuelle uttrykk som bilde og skulptur. Det går også an å delta bak scenen, i nettredaksjonen eller som arrangør.

UKM er ikke ment som en konkurranse, men personer eller grupper kan likevel gå videre i et system på tre nivåer. Juryen skal i denne sammenhengen se etter originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. Det er et mål å få fram bredden i de unges kulturuttrykk, og ikke nødvendigvis det som er mest populært. I 2007 deltok hele 424 kommuner og bydeler i UKM.

Arrangementet foregår på tre forvaltningsnivåer; lokalmønstring i kommunene om vinteren, fylkesmønstringer om våren og til slutt den nasjonale UKM-festivalen i juni. Alle kan melde seg på til lokalmønstringen, og her er den nedre aldersgrensen 10 år i noen tilfeller. De som blir plukket ut av juryen går så videre til fylkesmønstringen, og kan deretter bli sendt videre til den nasjonale UKM-festivalen (ca 30 deltagere fra hvert fylke). UKM-festivalen holdes vanligvis i Trondheim. De som går videre (enten fra kommune- eller fylkesmønstringene) får stå på en større scene og treffe enda flere ungdommer de kan bli kjent med og lære av. Tilbudet om kurs og workshops øker også oppover i systemet.

Lokalt har de fleste kommunene i landet en egen mønstring. Oslo har imidlertid en for hver bydel, og noen kommuner går sammen om å produsere sine mønstringer. Det er ofte kulturkontoret som har ansvaret for arrangementet, men fritidsklubber, aktivitetshus og kulturskoler er gjerne teknisk arrangør. Fylkeskommunen i hvert fylke har ansvaret for fylkesmønstringene. Noen lar kulturavdelingen gjøre jobben selv, mens andre delegerer ansvaret til Barne og ungdomsrådet, Musikkrådet eller lignende. UKM-festivalen blir organisert av UKM Norge FKF, et fylkeskommunalt foretak underlagt Sør-Trøndelag fylkeskommune, som også har det overordnede ansvaret for aktiviteten ellers i landet. UKM har dessuten et nasjonalt styre.

Du vil finne flere bilder fra Malvik UKM 2013 i vårt galleri, under konserter og teater

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *