Aktivitetskveld med fotoklubben

Som skrevet tidligere var jeg med å stiftet en fotoklubb i kommunen vår, Malvik Fotoklubb. Her en kveld inviterte vi til aktivitetskveld for våre medlemmer. Temaet skulle være nattfoto- nordlysfoto, nattehimmel, måne og lightpainting. Dessverre hadde vi ikke værgudene på vår side. Det skulle være fullmåne, og det var meldt nordlysaktivitet, men regntunge skyer truet kvelden, og skyene lå lavt. Noen av oss fant ut at vi ville ut likevel, vi tok med stativ og utstyr og kom oss ut.  Image00084Vi fant oss et sted i nærområde som lå litt i ly, og som det ikke regnet inn i. 🙂 Her hadde vi et flott utgangspunkt. Image00117Flotte motiver å se overalt, bare man åpner øynene. De vanlige motivene man ser på dagtid, kan gi andre inntrykk og opplevelser om kvelden. Må innrømme at disse trærne har fått liten oppmerksomhet når jeg har luftet hundene på dagtid. Image00124Den stien jeg besøker flere ganger i uken, ble bare så utrolig anderledes på kveldstid. Til vanlig er jeg ikke på dette område om kvelden, men nå skal jeg ta turen oftere. Image00112Image00104Målet med kvelden var å prøve seg på forskjellige manuelle innstillinger, og da gjerne lange lukkertider. Da det ikke ble noen nordlys eller nattehimmel å se, ble det tid til litt lek. Lightpainting. Utrolig gøy å leke seg litt. Dette var min første kveld med lightpainting og slik nattlek, så noen gode bilder ble det ikke, men det viser HVA vi gjorde på turen vår. Image00165Image00151Image00158Så hadde vi litt Maizennalek. Lek med lange lukkertider og maizennamel. Når man tar melet i munnen og blåser mot en flamme, evnt kaster en neve med mel på en flamme, fyker flammen opp til de grader. Det er jammen ikke lett å få dette klart festet på minnebrikken, men disse bildene viser iallefall HVA vi lekte oss med. Det må bare bli flere slike kvelder, slik at vi får øvd oss litt på innstillingene.  Image00191Så ble det litt lek med kjøkkenvisp og stålull. Her vises det godt hvor mye det blåser ute, og det var jammen ikke enkelt å få fyr på stålulla. Med litt tålmodighet gikk det tilslutt, og disse to bildene var alt jeg klarte å få knipset, før alt sloknet igjen. Dette har jeg heller aldri fotografert før, så dette var gøy å prøve, og jeg vil gjerne ut å prøve flere ganger. Image00192Mitt andre og siste forsøk. Det blåser fortsatt , men det ble da et bilde likevel.  :O) GØY!!

Tusen takk for en flott, koselig og veldig lærerik og inspirerende kveld til dere i Malvik Fotoklubb som ble med på aktivitetskveld. Så flott å lære av «å gjøre», isteden for bare å få ting inn teoretisk.. Gleder meg allerede til neste aktivitetskveld/ dag!

Til andre fotoglade lesere, finnes det en fotoklubb der du bor? Et miljø du kan oppsøke for å lære mer om hobbyen din? Kanskje du kan ta initiativ til å starte en? Et slikt miljø er rett og slett svært verdifullt og lærerikt, samtidig som du blir kjent med andre med samme lidenskap, som kanskje har litt å lære deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *