En spennende helg på Sunndalsøra

Så var den endelig her da, helga som starter utstillingssesongen her i Midt-Norge. Mens de sørafor har hatt mange allerede, har ikke vi hatt en eneste her på disse kanter. Til gjengjeld har vi en av de flotteste, på Sunndalsøra. En nydelig liten by, omgitt av digre og majestetiske fjell på alle kanter, som vi alltid har fått se et aldri så lite snøras fra.. I helga var vi her. På et flott utstillingssted, og med meget varierende vær, alt i fra sol, snø, hagl, regn og nebbvind. Skal love det var vind!!!

Image00012På lørdagen så det slik ut like før vi skulle i ringen. Surt og kaldt, regn og veldig lavt skydekke. Ikke så veldig fristende å gå i finbuksa og ta av seg regnjakka.  Image00055Tåka kom faretruende nærme en periode… Image00072Ble ikke så veldig mange bilder fra ringen. Jeg og Razelle sto nemlig på utsiden av ringen for å ha litt fokus på hva vi skulle gjøre inne i ringen. Litt kontakttrening. Mor gruer seg alltid litt, så vi trenger litt tid for oss selv i begynnelsen. Image00071Marit og Jesper vises godt i ringen, han Jesper’n er ikka akkurat noen liten gutt ;O) Image00093Så var det snart vår tur. Litt kontakttrening før ringsekretæren roper oss inn. Mor skjelver, men har bestemt seg at det skal gå mye bedre enn sist. :O) Image00098DA blir vi foreviget av Vegard som står på utsiden av ringen å se på oss. Image00099Image00125Image00126

Ja!! Vi klarte oss greit i ringen i dag. Ingen store tabber og ingen fall heller. Det kjentes ut som at Razelle løpte bra, men vi mangler fortsatt kontakten i ringen. Mye å jobbe videre med. Image00136Jaaaa, vi fikk den siste CERTsløyfa!! JAAAAA, RAZELLE BLE NY NORSK CHAMPION !!!Image00138Vi tok en aldri så liten seiersdans, og en journalist fra Driva kom å snakka med oss å spurte hvorfor vi var så glade! «Vi ble NY NORSK CHAMPION NETTOPP!!» Journalisten: «VI?» Jepp, VI!! Vi er et team vi sjø ;O)) Journalisten lo litt selv, tok et par bilder til, og noterte navn på oss begge to. Du’Razelle? Slik som batteriet? Jepp! ;O)) Hihi!! Nå smiler jeg hele veien. JIPPI!!! Tenk det, Ny Norsk Champion. Herlig!! På sin aller første utstilling etter fylte 2 år. Kjempegøy! TUSEN TAKK TIL VEGARD SOM TOK NOEN BILDER FRA SIDELINJA!Image00121Ble litt tid til kos etter alt det styret i og utenfor ringen, og Elisabeth får alltid en liten nuss om hun vil ha.Image00118Søstra til Junita, Simone, hadde sin debut i ringen som veteran i dag. Kjempeflink og en flott veteran.Image00179Så var det tid for dag to på Sunndalsøra. Litt bedre vær i en periode, men fortsatt surt og kaldt. Image00246Så kom plutselig sola til syne, herlig. Like før vi skal i ringen ! Image00214Så var det vår tur igjen. For aller første gang i Championklasse :O) Utrolig spennende. Razelle er tålmodig og følger med, jeg har jo så innmari spennende godbiter i lomma mi. Image00212Joda, litt kontakt har vi da i ringen, kjempegøy når man får det litt til. Vi sliter nemlig litt innimellom med den kontakten, men vi jobber med det hver dag. Image00213Det ble Excellent, CK og 2BTK på oss i dag, og det må da vel være et bra debutresultat i Championklassen.. TUSEN TAKK TIL TOVE HOVSTAD SOM STO PÅ SIDELINJEN OG TOK BILDER AV OSS!Image00168Så kom det et ras like ved oss. Et skikkelig bulder, utrolig fasinerende. Vi er et bra stykke unna, men merker det hele i bakken. Det er krefter i sving…. Image00167Alt på utstillingsområdet stopper opp, alle retter blikket mot fjellet. Dette er Sunndalsøra, det er liksom ikke en skikkelig utstilling her uten ras. Vi har alltid fått opplevd det på denne utstillingen, og det er et like imponerende syn hver gang.Image00241Så ble det litt tid i buret, noe du’Razellen synes er fryktelig urettferdig. Skal da vel ikke ligge i bur når det er så mye som skjer overalt. Spesielt ikke når Junita får være på utsiden av buret..Image00302Det ble ikke så veldig mange bilder i dag heller, men Marit og Sokrates ble foreviget noen ganger. De vant gruppa si, og gikk videre til BIS finalene!!!! Image00351Jammen ble de ikke plassert i BISringen også!!! BIS 3!! Kjempegøy!!! Image00376Det er slitsomt å være på stilling ;O) Junita og Razelle ligger på sidelinjen å ser på BIS finalen.

Det har vært en hektisk helg med flere gjøremål uten hund også! Hvorfor skal ALT skje samme helga bestandig?  Sirkus, Danseforestilling i Olavshallen, møte med crewet på Steinvikholmen…Kjøring til og fra Sunndalsøra begge dagene, altså nesten 90 mil! Men likevel, det var virkelig verdt det! En meget begivenhetsrik helg med andre ord.. Og den NEBBvinden på Sunndalsøra var virkelig en ny erfaring. Dette er en fallvind som kommer ned langs fjellsida fra Hovsnebba og som til tider har gjort stor skade lokalt, både på hus, biler, kirker.. Utrolige krefter som var i sving, uten et eneste forvarsel, som plutselig forvandlet hele området til et rettlig kaos når den kom.. Utrolig!! Stålbur med hunder trillet bortover gresset, et tøybur med hunder rullet mange meter bortover plena, en mann som gjorde det han kunne- holdte seg fast i takstengene på teltet, lettet over bakken, flere telt revnet og blåste avgårde, buret vårt som inneholdt en stol, sekk, kameraveske med kamera, paraply og en sekk med klær, fløy bortover bakken i panserfart, kritikkene til de stakkars skriverne fikk plutselig vinger, bæreposer fløy høyt oppe i lufta……selv fikk vi nesten et bord i hodet, og en paraply kom kastende foran oss. Litt VEL mye spenning på Sunndalsøra på søndagen.

Det ble ikke tatt så veldig mye bilder under selve utstillingene i helga med vårt kamera, jeg hadde mer enn nok å passe på med Razelle og Junita. De som var i nærheten fikk kameraet og knipset litt. Se galleriet for flere bilder . Tusen takk til Vegard og Tove for at de ville låne det innimellom… ;O)

http://www.bortne-mathisen.com/galleri/index.php?/category/224

TUSEN TAKK FOR EN FLOTT HELG FOLKENS, PÅ ALLE ARENAER!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *