Blåsing….

image


Jeg blir daglig spurt om hvordan i allverden jeg klarer å holde hundene så hvite i pelsen og innimellom nevner jeg blåsing som en del av det. Mange blir helt forferdet når de hører det, «blåser hunden, det liker den vel ikke»? Og flere kommentarer om dette kommer jevnlig fra ukjente.

Begge mine hunder ELSKER å bli blåst, og de løper ikke motsatt vei når blåseren kommer frem. De setter eller legger seg ganske raskt og nyter.

image

image

Under pelsfelling slik som Razelle er i dag, får vi bort mye død pels, vi blåser den bort, sammen med støv og skit. Samtidig er det en god massasje.

image

Hun nyter dette så bra at hun sovner ofte mens jeg holder på å blåse henne. Ikke noe redd denne frøkena nei..

image

Med litt ekstra kos er alt bare helt topp!

image

Så, blåsing er ikke dyreplageri her i huset, men en fantastisk oppfinnelse med å holde pelsen og huden vedlike. Itillegg er den kjekk når hundene er nybadet, for å tørke de, når de har vært ute en ufyselig regnværsdag eller har tatt et gjørmebad  🙂 -Det skjer med jevne mellomrom 😉
Iallefall slipper de å gå våte i pelsen og utvikle våteksem.

image

Den er også utmerket for å blåse bort eller oppdage ting i pelsen/huden, slik som f.eks flått, sår og utvekster, noe vi har fått erfart flere ganger.

Når vi skal på hundeutstilling hender det ofte at vi blåser istedenfor å vaske om pelsen ikke er veldig skitten da.

Har du en «pelshund» og ikke har prøvd blåser før? Prøv det, du vil garantert bli sjokkert og imponert,  på en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *