Et innlegg som provoserer? Flexiline

flexitegnI går publiserte jeg en ny side på hjemmesiden min. Et innlegg om FLEXIBÅND/ FLEXILINE til hund. Jeg antok at det kom til å provosere noe enormt, men isteden har støtten og de positive tilbakemeldingene vært helt fantastiske. Det har vært meget stor trafikk på nettsiden vår idag, og det er virkelig gøy å se at saken engasjerer flere enn meg. Mange har negative erfaringer med dette båndet, og de er helt klart i flertall.Her kan du lese innlegget jeg snakker om: http://www.bortne-mathisen.com/galleriet-vart/hunden/flexiline-glede-eller-marerittflexi1

Trafikken på nettsiden vår har vært enorm, og jeg har, itillegg til alle kommentarene på dette innlegget, fått mange PM, kommentarer på hjemmesiden og ansikt til ansikt på tur. Det er delt mange ganger på andre nettsteder og i flere grupper på Facebook i dag, blant annet på siden «Hund & Fritid».https://www.facebook.com/groups/hundfritid/?fref=ts

Innlegget har ligget så og si på toppen av siden til Hund & Fritid i hele dag, I skrivende stund ligger det over 100 kommentarer på innlegget på siden. Her har jeg kopiert reaksjonene frem til kommentar nr. 102. Dette har jeg aldri gjort på bloggen min før, kopiert fra en diskusjon jeg har startet, men jeg synes det var så flott å se at det var så mange som hadde kommentarer til dette innlegget, at jeg valgte å prøve. Slik det ser ut nå, er det nesten bare negative erfaringer med båndet. Mye er temmelig likt mine synspunkter og erfaringer. Det er flere reaksjoner på de andre sidene også, og de går på mye av det samme, men denne facebooksiden, var den siden med flest tilbakemeldinger. Om du orker å lese, er kommentarene kopiert inn i sin helhet. (Derfor har nok kanskje tekstene forskjøvet seg litt også…. Her er kommentarene fra 1-102 etter linken til side om Flexibånd på min hjemmeside.: 

Vigdis Karlsen Min lille sheltie er livredd i møte med andre hunder pga tidligere møter med hunder i flexiband…. hun ble surret inn, med panikk som følger, dette skjedde flere ganger selv om jeg ba om avstand… null kontroll, ja…

Gun Solvår Huatorpet Mareritt….bruker det aldri

Wendy Jacobsen ja det er mareritt bruker det aldri

Bente Synnøve Olsen jeg bruker flexi, men kun når vi går i fjellet, 8 meters flexi i beltet funker bedre enn langline pga at det er så mye jordris og småkratt her hos oss. Men til vanlige turer bruker jeg vanlig bånd.

Mette Retta Rauå Bergsaker Jeg har kun brukt Flexibånd på mine godt voksne, rolige hunder, på fjellturer der jeg vet det har vært dyr på beite eller mye rådyr. Og aldri med mer enn én hund av gangen. Og det er mange år siden. Jeg har heldigvis aldri opplevd noe dritt med MINE hunder og Flexi, men jeg har en venninne som har to hunder hun bruker Flexi på, og det er rett og slett bare stress å gå tur med henne, for de hundene hennes surrer og vimser og vaser, og det blir halvfarlig for mine hunder når hun bare slipper ut sine i Flexien..
Jeg liker ikke Flexi som noe annet enn samleobjekter, for det er jo faktisk så mange fine at jeg bare MÅ samle på dem. Men jeg bruker dem ikke.

Anne-Liss Bortne Da har dere tatt deres forhåndsregler Mette Retta Rauå Bergsaker og Bente Synnøve Olsen, KJEMPEBRA!!!! :O) Og ja, det finnes utrolig mange flotte. Ironisk nok var jeg på posesalg av hundeutstyr i går, og puttet to flexiliner i posen min, men kun fordi de var gratis, og jeg kommer kun til å mulig bruke på en av mine i gangen, nettopp i fjellet eller på steder som egner seg, med et byttebånd i lomma itilfelle møte med andre..

Marit Bibow bruker ikke flexi bånd på min hund. hater det….føler jeg ikke for kontroll på en slik ei:)

Tove Nymark Andersen Bruker kun flexi,er kjempefornøyd.Full kontroll

Mariann Espeland Ryssdal Så kjekt dette emne kom opp! Me bruke aldrig flexibånd lenger. Brukte det på den forrige hunden vår. Men det va mer stress og vimsing enn det va glede å gå på tur m hu. Så den hunden me har i dag e nå 2 år og har aldrig brukt flexibånd. Bruke vanligt skinnbånd. Har mer kontroll og på hunden når den går i kort bånd. Kjekkere å treffa andre og uten å vikla seg inn!! Va på Nordenstam hundeslole i fjord. Der fekk me streng beskjed om å ikkje bruke flexibånd eller idiotkasse så instuktøren kalte det for. For oss så har store hund e det enklere å håntera ein hund i kortare bånd. Det e heilt sant for det har me erfart. Har ein sjønne lykkelige riesenschnauser på 2 år:)

Elsa Løkken Jeg er så absolutt motstander av flexiliner, har selv sett mange lignende situasjoner, fått stygge brennmerker over leggene av andres flexibånd osv…. ser altfor mange som ikke burde bruke dette i det hele tatt, og på helt feil steder. Hvordan kan man så bevisstgjøre folk når det gjelder bruk av flexiliner? Jeg som oppdretter prøver så godt jeg kan å opplyse om viktigheten av å bruke dette riktig, og iallefall IKKE å trene en valp med dette, men det tar desverre ikke lang tid før flexilina er innkjøpt og tatt i bruk, for det er da så lettvint! Og samtidig klager de over at det er så vanskelig å få valpen til å gå pent!

Kjell Åge Ertvåg Nesten litt komisk dette med at det kan se ut som det er en slags forpliktelse å hate flexibånd og / eller at det nesten er flaut å si at en benytter det av og til. Flexibånd er hva det er og har en rolige og ikke minst lydhøre hunder en har god kontroll på kan flexibånd være godt egnet i enkelte settinger. Har en derimot ikke kontroll sier det seg selv at dette ikke er det beste å bruke, men da bør en vel jobbe med å få kontroll på hunden. Er det ikke båndtvang går jeg som regel altid med løs hund, er det båndtvang velger jeg utstyr etter sted og aktivitet osv.

Mina Mariell Holtet Jeg bruker flexi på min, og har kontroll.. har ei rolug tispe! Hadde jeg ikke hatt kontrollen på hu så hadde jeg aldribi væla brukt det… vært borti mange som ikke skulle hatt det, i fjor sommer fikk jeg flexi lina surra rundt leggen fordi en valp løp rundt leggen min og den idiotiske eiern (sorry utrykket) stramma te lina så det endte med 2 brannsår.. dette var av den tynne snor typen, selv bruker jeg bare det brede! Men skal jeg utafor her jeg bor så bruker jeg kortbåndet!

Tonje Lenore Reîtan Bruker ikke flexi, liker det ikke å kommer aldri til å bruke heller

Elsa Løkken Joda, jeg ser den at det kan være greit å bruke ei flexiline på en voksen rolig hund, men det finnes da faktisk langliner også, og man slipper å gå og bære på den tunge boksen. Men dette er klart en smakssak. Jeg har prøvd, og fant ut at det var temmelig ugreit. Mine hunder kan fint gå uten noe bånd på egnede steder,da de ikke går vekk fra meg, men går ellers med vanlig leiebånd.

Kirsti Djupvik Helt enig med «skribenten», flexi egner seg fint når en er i skog og mark og det er for slapt å bruke det fordi en ikke orker å lære hunden sin å gå i vanlig bånd. Å bruke det i trafikken og blant folk og fe er bare tankeløst og når en leser hennes erfaringer er det jo direkte farlig. Brukte flexi mye mens jeg bare hadde en hund men aldri i trafikken, med to hunder…he he det sier seg vel selv at det er umulig!

Kjell Åge Ertvåg Type bånd, halsbånd eller sele osv. spiller ingen rolle om en har kontroll og har en lydig hund. Med det utgangspunktet velger en selvsagt hvilket type utstyr som passer best ut fra hva en skal gjøre og hvor en befinner seg. Det er en utbredt sak at folk skylder på utstyret mens det egentlig er bikkjas oppdragelse det skorter på, og det er jo eiers ansvar.

Malin Erdal Markhus Flexi er bra helt til det surrer seg rundt leggen eller en kroppsdel og lager brannsår…som fks legger eller armer på fører! Jeg har en liten hund jeg bruker flexi på og en stor hund uten flexi!

Elin Emilie Haugen Bruker ikke flexibånd (eller halsbånd) på tur. Vet om en hund som skadet seg skikkelig. Løpte etter en katt, så bråstoppet båndet og hunden hadde så stor fart at han gikk rundt og skadet sener i det ene benet. Halter enda, måtte operere inn skinne i foten.

Jenny-Ann Andersen Jeg har flexiline men bruker aldri nettopp på grunn av det skribenten her skriver,jeg føler absolutt ikke at jeg har kontroll på hundene med en slik lenke og jeg synes den er ond å holde i.Flexi er sikkert ok til sitt bruk men jeg foretrekker et vanlig leiebånd,da har jeg kontroll på hundene mine til enhver tid,å utfolde seg får de gjøre titt og ofte med å springe løs i skog og mark,er så heldig å bo slik at båndtvang trenges ikke ta hensyn til overalt.

Katrine Sundby Foldvik Blir helt matt av at det settes fokus på hva slags duppeditt personen som ansvaret for blunderen har i hånda.. Flexiline er da inget problem så lenge man kjenner hunden i andre enden og har kontroll.

Martine Gamst Holm Flexiline er faktisk skadelig for hunden, i forbindelse med halsbånd. 80% av hunder har nakkeskader pga bruk av halsbånd, å deriblandt i forbindelse med flexilenke.. Når hunden trekker til i halsbånd får den støt i nakke/rygg regionen. Jeg bruker aldri flexi på mine, ei heller halsbånd går kun i seler her i gården

Hanne Thanem nakkeskadene kommer jo av rykk i halsen, har man kontroll blir det ingen rykk

Hanne Thanem (og da trenger man forsåvidt ikke bånd )

Annekarine Pflugradt Flexiline kan ikke være såå ille siden de fleste her har det, men IIINGEN bruker det.. Hmmm…

Kjersti Florin Ellingsen Bruker kun flexi når han skal gjøre fra seg ute hjemme, ellers bruker vi vanlig bånd eller langline, da kommer han på innkalling når vi gir signal, fungerer veldig bra ��

Benthe Gudvangen Jeg har brukt sele og flexibånd i 40 år på mine hunder aldri problemer.Det er jo noe hele tiden….

Roshanie Widén Slyngstadli Har ALDRI brukt flexi på noen av mine ,kommer aldri bruke det . Det er en grunn til att nettopp flexi er forbudt på mange hundetreffer, treninger m.m. har vært med om nok dårlige hundemøten grunnet flexi

Ann Kristin Nereng Lillejordet Jeg bruker ikke flexi bånd på noen av mine. Har tre whippet og møte noen med hund i flexi som vimser hit og dit og surrer seg inn i mine har skapt episoder, så jeg går langt utenom og går vekk for det er ofte samme frasen den vil så gjerne hilse og den er så snill så GRRRRR

Anne-Liss Bortne Så flott at du bruker sele @bente Gudvangen, og så flott at aldri har hatt problemer. Da er du sikkert en meget dyktig hundeeier og har kanskje hatt litt flaks også? har du på disse 40 åra aldri møtt en annen hundeeier med sine hunder i flexi uten kontroll heller? Isåfall vil jeg påstå at du har hatt råflaks…

Turid Sommervold Gustavson -Brukte flexi før, og syns det var bra,- inntil to skumle opplevelser. Nå er det lagt vekk.

Eli-Anne Skaug Helvetesline – kaller jeg fleksien! Eventuelt: idiotline. Enig i alt du skriver i bloggen din Anne-Liss Bortne. Jeg har sett hund få amputert ben pga line som snøra seg inn rundt bena idet den slet seg løs og løp – med fleksien dunkende bak i bakken, noe som skremte den enda mer opp. En styggedom hunde-eiere burde holde seg langt unna!

Anne-Liss Bortne Huff…for en forferdelig opplevelse eli-anne!!!! Så trist!

Benthe Gudvangen Nei jeg har ikke hatt noen problemer og kan ikke si noe negativt-har veloppdragene hunder og min pomme nå går alltid løs har bare bånd når vi går i byen da også sele og flexibånd .Han går ikke bort til andre uten lov-det er jo lås på flexibåndet så den må jo folk bruke og ikke slippe opp.Alt er jo snart farlig

Eli-Anne Skaug Fleksien ser ut til å legitimere mangel på dressur og kontroll – for man kan jo bare snøre bikkja inn. Og dermed skjer det mye farlig pga den – for folk TENKER IKKE! Glipper man boksen med låst line vil lyden av boksen mot bakken skremme hunden enda mer om den løper av gårde med den bak seg. Så at noen «låser jævelskapen» gjør det ikke mer spisbart i mine øyne. Jeg forstår ikke at man ikke likegodt kan bruke vanlig kobbel, ev langline.

Anne-Liss Bortne Er kanskje ikke så mye trekkraft at stoppknappen løser seg opp hos deg da kanskje…. kontra en schæfer eller en i litt større format problemet ksn jo faktisk være at stoppknappen faktisk gir en falsk trygghet.. og flexi har slltid vært en viss risiko gor fare…det er derfor de kommer med bruksanvisninger og det ligger videoer om bruken på nett….

Turid Sommervold Gustavson Benthe Gudvangen Har ikke bare med oppdragelse av hundene… min ene opplevelse med fleksi var uoppmerksomhet fra meg, da han luntet ut i veien og jeg gikk i egne tanker…og jeg hadde nok ikke «knappen» som stopper båndet skikkelig inn, da snora gikk ut. Heldigvis kom det ingen bil. Vi har også opplevd at hunden, jeg og min yngste sønn ble angrepet bakfra av en stor hund. Dette skjedde på en campingplass i fjor sommer, og skjedde helt plutselig og uprovosert (vi sto alle med ryggen til og spiste is, da det skjedde). Det var umulig å unngå at den store hunden dro med seg min bortover fra meg, og fleksibåndet floket seg inn i hundene. Fleksien «hjalp» angriperen (selv om det var et stygt overfall og både hunden og jeg blødde, så gikk det veldig bra med hunden min, overraskende bra! Etter dette vil jeg aldri bruke fleksien mer. Har langline på 15 meter til bruk på åpne plasser ol, mye mer kontroll på dette.

Anne Kristine Moen Har erfart at Flexiband (m en golden) surret seg rundt beina på tredjeperson som resulterte fall og lårhalsbrudd.

Gunn Tove Sneisen æ e så hjertens enig.. d e nåkka dritt……

Tove Nymark Andersen Har brukt flexi i 20 år,påmafghanske mynder – hatt på det meste tre,hvor jeg tidvis har hatt to i hanefot på ene båndene.Hundene får bevege seg mye friere enn om jeg skulle hatt annet bånd,og jeg synes de bruke seg selv på en mer naturlig måte ved flexibånd.I tillegg får de også løpe løst .Bruker også flexi når jeg sykler.Har aldri hatt noe uhell….det man må gjøre er å kjenne båndet…og hundene lærer seg også å kjenne båndet og vet akkurat hvor langt de kan gå,hoppe eller sprette vekk fra meg.Har hørt mange skrekk og advarsler om flexi som jeg kan skjønne…jeg ser at ting kan skje om man ikke har kontrollen.Syntes det var så mye negativt skrevet her at jeg ville dele mine positive opplevelser med flexi…her elsker vi det

Malin Sandaas Super flott innlegg! Credz.

Jeg møtte senest i går kveld en yorkshire terrier med flexibånd.
Venninnen min og jeg gikk tur med våre to dvergpudler, og holdt vår side av gangveien. Jeg gikk mer ut i veien, da den andre hunden kom imot og venninnen min holdt plassen sin. Lengre borte hadde terrieren ganske så kort bånd, så vi ble enige om å ikke tenke mer over den andre hunden og gå i vårt tempo. Terriern kom nærmere, og venninnen min kortet båndet til puddelen sin helt inn, slik at han ikke fikk hilst. I det sekundet slapp eieren til terrieren ut båndet sitt sikkert fem meter. Ei blond dame, som lignet hunden sin..

Puddelen og terriern hilste, begge hanner. Hadde gjort seg om puddelen hadde fått seg middag på gata. Man kan ikke forvente at alle hunder går fint sammen. Jeg hadde aldri turt å sluppet min Emma bort til en annen hund, uten å forsikre meg at det går greit.

Men i tillegg til dette, begynte terriern å springe rundt og skulle »leke». Da sa jeg kun et »nå går vi», og begynte å gå.

Selvom jeg bare er 17 år, har ejg for lenge siden skjønt konsekvenser. Kjenner jeg blir skikkelig irritert på slike bånd og ikke minst eiere..

Tove Nymark Andersen Slike eiere finnes også uten flexibånd

Eli-Anne Skaug Problemet er at fleksien gjør slike situasjoner enda farligere enn i vanlig kobbel.

Tove Nymark Andersen Helt enig,det kan det,men her igjen gjelder det å ga kontroll på båndet,hvilket går på eieren og ikke flexi’n

Barbro Bøe Werner Liker ikke flexi…

Lill Øhlund PerfectImage Collies Forrige uke mens jeg kjørte var det ei jente på 7-8 år ute med en mellomstor blandingshund, har flere ganger tenkt på hvor farlig jeg syne barn+hund+flexi+vei er, og kjører alltid veldig sakte forbi.. Enda godt var det, for hunden spratt ut i veien etter en katt på den andre siden og hadde jeg ikke kjørt så sakte som jeg hadde kunne det hele ha endt opp riktig galt. Jenta sa hun hadde satt sikkerhetsknappen på, men den hadde sprettet opp når trykket fra hunden dro kom, så jeg stoler overhodet ikke på disse båndene.

Malin Sandaas Et vanlig bånd gir begrensninger på hvor langt hunden kan gå.
Hadde vi gått på andre siden av veien, hadde nok terriern kommet dit også, med tanke på at det var smal vei.

Annekarine Pflugradt Langline kan da føre til akkurat samme skader og innvikling som flexibånd??

Anne-Liss Bortne Flott at du deler positive opplevelser tove. heldig du har vært som har bare gode opplevelser! Antar du har tatt dine forhåndsregler også for at opplevelsene skal være bra..

Eli-Anne Skaug Ja det går dels på eieren som velger en slik løsning ofte uten å tenke over farene og størrelse på hunden osv, men det går også på selve fleksien, slik den boksen er konstruert. Det sier seg selv at når det følger med advarsler og instruksjoner med et produkt, der produsenten frasier seg ansvar for uhell, så er det langt fra et alment trygt produkt.

Og langline er tykkere enn fleksilina og man går sjelden med langline i trafikken…kun ved id-søk i så fall, og da jobber hunden. Har aldri sett langline skade på samme måte som fleksien.

Benthe Gudvangen Helt enig med deg Tove-går på eieren

Hilde Holst Leknes Du har glemt et viktig moment Anne-Liss… Skadene hunder får når eiere glipper den boksen og den i høy fart smeller inn i hunden!!

Marit Siegel Flexi er flott å bruke i skogen, vanlig bånd langs trafikkert vei, springer på sykkel og magebelte når en går på ski.

Roshanie Widén Slyngstadli stor forskjell på langline og flexi. langlina bruker vi i skogen og på fjellet når vi sporer. Går vi lengs trafikerte veier. gangveier eller i bygatene finnes det ingen som hellst grunn til at hunden skal ha så mye frihet. Da er det vanligt bånd og gå pent ved siden av eier som gjelder. Respektlöst av hundeiere som lar sine hunder gå og vimse og hoppe seg hele veien frem til mötende mennesker og hunder og som bilförer er det ubehaglig å kjöre forbi folk som lar hundene gå alt for langt ut i veibanen.

Roshanie Widén Slyngstadli har venner med flexi til sine hunder. hittill i år er en av dem inne på flexi nr 6 fordi låsemekanismen ryker etter x antal ryck. ( hundene hennes er ikke flink til å gå pent men og drt blir dem heller aldri så lenge eier ikke kutter ut flexibruken)

Anne-Liss Bortne Ja det har jeg glemt ser jeg Hilde Holst Leknes, og det har jeg sett selv også. Det var faktisk en dame på hjemmesiden min som skrev under i kommentarfeltet i går at snella traff hunden og at den besvimte, og at skadene ble så store at hunden ikke tålte det. Takk for påminnelsen Hilde, jeg skal flette det inn i innlegget slik at flere får lese det også..

Nina Røstad Jeg bruker som regel Flexibånd men jeg bruker alltid sele på hunden. Jeg bruker den typen som har bredt bånd og jeg sjekker båndet ofte. Jeg er nøye med å sjekke at knappen virker og er vi i nærheten av en vei så holder jeg i båndet for sikkerhets skyld. Jeg er også nøye på å ha kort bånd når vi kommer i nærheten av fremmede hunder, folk osv. Han får bare langbånd når ingen er i nærheten og unna vei. Men jeg har opplevd mange episoder selv. Hundeeiere som lar hundene springe bort til min uten å trekke inn båndet, de spør ikke om hundene kan hilse først. Hunden min er en del redd hannhunder og har blitt bitt flere ganger av hunder fordi eieren ikke trekker inn båndet. Jeg går derfor gjerne i en stor bue unna fremmede hunder i flexibånd for mange her jeg bor trekker ikke inn lengden på bånden men lar det være helt ut i lengden selv om de møter på fremmede hunder eller folk. Noen går med flere handleposer og med hund i flexibånd og lar de gå med båndet i full lengde selv om de runder en sving og ikke vet om det kommer andre rundt hjørnet. Det er de samme personene som alltid lar hundene springe med båndet i fri uansett hvem de møter på. Har også opplevd at det har kommet noen bak meg med båndet i fri og latt hunden springe bort til min. Da hjelper det lite at når jeg merker at det kommer noen bak meg, med hund eller ikke, så tar jeg alltid inn båndet så det blir kort for jeg er nøye med å ta hensyn både til folk og hunder. Bruker vanlig bånd i blant men problemet er at jeg får merker over hånden og det blir sårt.

Anne-Liss Bortne Du skriver ikke hvorfor du får merker og blir sårt når du bruker vanlig bånd Nina, derfor tillater jeg meg forsiktig å spørre om dere ikke burde trene mer på å gå pent i bånd? Ikke frekt ment, men det er jo ikke noe trivelig om du ikke kan bruke bånd fordi du får merker og blir sår…. det høres utrivelig ut synes jeg.

Elsa Løkken Det er vel nettopp det som er problemet med flexi, folk lar bikkjene herje fritt, de styrter av gårde, surrer seg rundt alt mulig, sånn kan det bli brannskader av (etter båndet)! Min venninne har to hunder osm går forsåvidt ganske fint et lite stykke, så ser de noe og så er det fullstendig kaos og de virrer rundt og hun klarer ikke å hanke de inn fort nok. Det er i slike situasjoner jeg har fått meg brannskader på leggene, når de styrter frem, og jeg går jo bare ved siden av, med hun i vanlig leietau.

Siri Kvammen Orkelbog Forge gong eg brukte flexi, då kun for og teste korleis det var å bruke det på den lille dotten min, og då var det like før eg kasta heile dritten på elva og bar bikkja resten av vegen heim. Og då var snora låst i «kobbel lengde» så ho ikkje kunne vimse hit og dit heile tida, men til tross for at lina var så kort, følte eg at eg mista alt av kontroll. Ikkje er den god å holde i heller, blir berre klamt og ekkelt på varme dagar.

Har også vært nær ved å kjøre på ei og anna bikkje som plutseleg bykser ut i vegen fordi eigar ikkje har kontroll på bikkja som vimsar rundt i flexibåndet, og her snakkar vi midt i byen der det ofte kjører bil. Var lite hyggeleg å måtte ta ein brå unnamanøver der.
Har også vert passasjer der andre har møtt på samme problem.
Difor fristar det veldig mykje å klippe snora til folk som brukar grusomheten.

Flexi er heller OK og bruke langt frå bilveg, og aller helst folk også. Der det ikkje gjer noko om bikkja vimsar hit og dit utan at eigar har kontroll.

Ragnar Nergaard Nei, du provoserer ikke Anne-Liss. Flexiline er fin å bruke dersom du lufter hunden din alene på et rolig frilufts område eller i naturen. Men hvis jeg skal ta med en av mine Yorkshire Terriere til bysentrum etc bruker jeg aldri flexiband. Der vil jeg ha hunden max 2 meter fra meg, altså fast bånd. Der vil jeg ha kontroll på hunden min (før den kanskje forsvinner under en bil eller springer mot andre mennesker, som kanskje ikke er SÅ glad i hunder…..) En gang fikk hunden skikkelig teft, sprang ut hele lengden og rykket flexibandet ut av handa mi. Bort var både hund og band…….han kom heldigvis tilbake etter noen timer. Tørr ikke tenke på hvis dette hadde skjedd i et bysentrum. Hva med noe så enkelt som : «Flexiband i naturen – Fast band i by/tettstrøk»

Solfrid Buvik Flexibånd = idiotbånd, siterer en velkjent hundedressør fra Trysil……………

Eivind Mjærum Alt til sin tid. Jeg kan se at flexiline i visse situasjoner er god å ty til. Den er helt ubruklig til hverdags, om en vil ha kontakt med hunden. Det samme gjelder sele også. Jeg forsvarer ikke riv og rykk, men et godt koppel og et halsband er etter min oppfatning det beste for å ha en hund som går pent i band, og for å unngå at hunden ruser ut helt ukontrollert. Det hele dreier seg om samarbeid og kontakt. Ingen tvil om at dette kan oppnås på flere måter, avhengig av begge individer i ekvipasjen. Flexiline er etter mi oppfatning ikke det beste valget. Jeg er nok i denne saken enig med Geir Nordenstam

Renate Arnesen Jeg fikk engang en flexi i ribbeina. Var en stor hund som begynte å løpe mot oss, eieren plass boksen og den kom som en prosjektil, rett i ribbeina mine og slo luften helt ut av meg. Jeg ble så forbanna at jeg tror aldri hun tørr å bruke flexi igjen, først skader hun meg, også får hun høre i store bokstaver hvor idiotisk flexibåndet er.
Jeg hadde aldri bedt om å bli skadet av dette bandet, og når man setter flexien i en sele på en stor hund, da er det ikk mye omløp oppi topplokket, sorry.
Jeg går alltid med vanlig bånd og går helst unna når folk kommer med IDIOTBOKSEN sin, jeg stoler ikke på noen lenger med flexi, har hatt for mange dårlige opplevelser med det.
Man kan vel kjøpe et ekstra langt bånd, hvis hunden skal ha mer frihet enn det et vanlig bånd gir.
For meg er iallefall glasset fullt når det gjelder unnskyldninger når flexien «klikker», blir så oppgitt på sånne eiere..

LillyMy Bjugan Har en kurv her som alle omplasseringer osv sine FLEXIbånd havner i for godt!
Enkelt og greit, de skal kunne bruke vanlig bånd, eller langline.
DET skader ingen..mange hunder har fått store sår på bein grunnet at lina virrer seg rundt beina.
Og andre har snublet i de linene og skadet seg.
Nei magebelte med lang line er ok, den henter du inn når du trenger det og du har begge hender frie på tur.
Jeg snakker av erfaring og har mange hunder.

Tove Nymark Andersen Jeg har vel bare hatt flaks jeg da,som har kommet meg helskinnet igjennom og uten å skade hunder eller andre med flexibånd på seks hunder siden 90-tallet ;P Artig å lese hvor engasjerte alle er – jeg har stor forståelse og ser lett hvordan man kan ha uhell med flexibånd,men jeg holder på mitt og er strålende fornøyd,- man kan ha full kontroll med flexibånd – selv tar jeg båndet inn og holder det inne når jeg møter folk og dyr,men bruker ikke knappen,men holder i bandet direkte.Om noen vil hilse på være seg hund eller folk får de lov til det om de vil.Kontroll får man ikke bare ved bruk av bånd…selv mener jeg både kroppsspråk og ikke minst stemmebruk er like viktig Det viktigste er uansett at alle finner ut hva som passer seg og sin(e) hund…både to og firbeinte er forskjellige heldigvis,og ikke minst bor vi i forskjellige miljø/steder,som også spiller en rolle.Jeg bor landlig og det er nok også en av grunnene til at jeg bruker Flexi

LillyMy Bjugan Men hvorfor bruke de???
Seriøst det lurer jeg virkelig på..snella bråker, du må fire inn og ut..
Hva er feil med vanlig bånd,eller ha de løse?

Kjell Åge Ertvåg Ja det spørst også litt hvor en bor og hvor en foretrekker å bedrive aktivitet med hundene. Jeg går sjelden langs veien eller er i byen med hundene, hovedårsaken er at jeg syns det er forferdelig kjedelig. I bilen har jeg noen korte bånd jeg benytter om vi likevel må innom sentrum, men ellers er hundene frie så lenge det er lov og utenom det velger jeg utstyr ut i fra type aktivitet, tid, sted osv. Med flott natur helt inntil dørstokken savner jeg sjelden å gå gatelangs med bikkjene

Kirsti Djupvik Jeg brukte det for at hunden IKKE skulle snurre seg fast i båndet når hun skulle å snuse på ting.

LillyMy Bjugan Det gjør da vittelig ikke hunder som går i vanlig bånd..
De skal da ikke dra deg rundt i kratt og buskas for å snuse?
Går man tur så går man med bånd, er man i skogen brukes langline..da får de være fri samtidig som du har full kontroll/burde hvertfall.

Kirsti Djupvik He he hun dro meg ikke akkurat rundt, har ikke villhunder.

Tove Nymark Andersen Båndene går inn og ut av seg selv LillyMy Bjugan Ingenting feil med vanlige bånd – som sagt får alle finne det som fungerer for dem.For meg er det supert med flexi’n – jeg synes det gir hundene mer bevegelsesfrihet når de først er i bånd Ha hundene løse???For det første er det noe som heter båndtvang som alle bør respektere….samme hvor mye folk kan stole på hunden sin så hjelper det lite dersom det kommer noen som er redde.Det handler om å ha respekt for andre.Selv slipper jeg hundene mine «der ingen skulle tru nokon kunne bu» – ikke fordi jeg er redd for hva hundene mine kan gjøre mot folk,men fordi mine ikke alltid synes det er nødvendig å høre etter når jeg ber dem komme til meg,og kan etter all sannsynligvis skremme livskiten av folk når de kommer fykende i enormt tempo og heller ikke akkurat er noen småtasser av størrelse..Afghanske Mynder har sin egen vilje og plan som regel Ellers har jeg heldigvis også stor inngjerdet hage,men der er det ikke fullt så spennende å løpe

LillyMy Bjugan Løs: Kommer ann på HVORDAN og hvor du bor.

Malin Sandaas Hater denne tiden av året, da det er båndtvang. Hvis ikke skulle min gått løs når som helst. Men som sagt over her ; vi bruker ordentlig bånd, ikke snelledritt..

Anne-Liss Bortne Wow…jeg er mektig imponert over deres engasjement, og det er rett og slett råbra å se at de fleste av dere her inne har en viss formening og kunnskap om når og hvor båndet kan og bør brukes, om det absolutt må brukes. Og som sagt, Om jeg har fått en til å tenke nøye igjennom dette, er det verdt det. Takk for deres engasjement!!!

Bente Synnøve Olsen Syns det er mye enklere med flexi enn langline. Flexien går inn når hunden kommer nærmere meg, langlina må jeg hespe inn. Flexi festet i beltet går over buske, kratt og steiner, langlina må jeg stadig surre løs.

Anne-Liss Bortne Og at vi kan diskutere på et bra nivå uten å bli stygge mot hverandre!! Det viktigste her føler jeg er bevisstgjøring, … ikke alle tenker på flexien som en «farlig» ting.

Anne-Liss Bortne Hadde vært flott med noen tilbakemeldinger fra f.eks veterinærers erfaringer med båndet og noen hundeinstruktører… Noen her inne??

LillyMy Bjugan Er instruktør

Roshanie Widén Slyngstadli ok jeg er ikke vetrinär men min hunds vetrinär har fått inn skadade hunder pga flexi . alt fra slåsskamp fordi hunder har viklet seg inn til påkjörsel

Mette Retta Rauå Bergsaker Jeg er litt imponert over hvor saklig og finslig diskusjonen her tross alt er mtp hvor engasjerte folk er, og hvor sterke meninger man har. Kjenner det er et par andre grupper jeg er med i som kunne ha lært litt av denne diskusjonen.

Roshanie Widén Slyngstadli det kan ju skje skader uten bånd også selvfölgelig men av hundar som skader seg eller andre mens dem går i bånd er flexi overrepresentert

Anne-Liss Bortne HELT ENIG Mette Retta Rauå Bergsaker!!!!!

Roshanie Widén Slyngstadli Hilde Holst Leknes som skriver her i tråden arbeider vel på vetrinærklinikk

Hanne Thanem Roshanie: kan det være slik at fleksiline er overrepresentert hos hundeeiere uten kontroll? og at fleksilinen kommer dårlig ut i statistikken fordi den er oftest i bruk der det legges liten innsats i oppdragelse? DET BETYR IKKE at alle fleksibrukere har uoppdragne hunder!

LillyMy Bjugan ER nok mer for sånn praktisk tankegang å gjøre:
Da får jo hunden «vært» litt løs også.
Men desverre viser det seg at flestparten av hunden (joda ser de på kurs)..ikke har lært seg å gå i bånd. De er vant til å svime rundt, fordi det er lettvindt for eier.

Hanne Thanem hehe, mine stakkarer får så vidt gjort fra seg de før vi marsjerer videre, tur er tur, fritid er fritid

Roshanie Widén Slyngstadli HANNE : Ja så tror jeg at det er, at der er mange med mindre god kontroll på hundene sine som ender opp i flexiline statistikken. Men når det er sagt er det også verdt en tanke at jeg faktisk ikke kjenner en eneste person som trener aktivt sammen med sin hund som har noe positvt å si om flexi, folk som alltså ikke bare har hund men som trener og legger ned tid på alt fra hverdagslydighet til konkurranse, som i likhet med meg velger bort flexi både av praktiske og sikkerhetsmessige årsaker.

Hanne Thanem Da mine mor skulle passe valpen i byen (vi bor på landet) kjøpte jeg en fleksiline til henne slik at hun kunne stille seg på en plen og la valpen snuse rundt til hun fikk gjort fra seg. Fleksilinen var perfekt til dette formålet!

Roshanie Widén Slyngstadli Et par rundsydde hurrta lærbånd som kan kobles sammen gjør samme nytten og når du ikke har bruk for den ekstra lengden på båndet putter du bare det ene i jakkelommen

Kjell Åge Ertvåg Det en snakker om her handler jo ikke om utstyr, men om eiers manglende kontroll på bikkja, med andre ord mangel på læring.

Roshanie Widén Slyngstadli Kjell Åge: men hånd i hånd med manglende kontroll burde jo også valg av riktig utstyr være et tema eller hur

Inger Lise Midtsæter Flexi er vel som med mye annet hundeutstyr. Skadene og ulempene kommer ikke av båndet men av hva som rører (evt. ikke rører) seg i toppen på den som er i den enden uten fire bein. For meg med litt stor hund er flexi ubrukbart når man skal ha hunden inntil seg, for da dunker boksen i ryggen på den. Men der det er litt ulendt er det ok. Stemmebånd er favoritten likevel da. Ellers er det tre meters lærbånd som er i bruk her. Flexi har jeg men den har bodd i skuffen i fire år nå tror jeg

Kjell Åge Ertvåg Roshanie, det er en selvfølge for meg.

Liv Oskarson Flexi er djevelens oppfinnelse!! Da jeg kjøpte min første hund for 12 år siden var det en av de ting man MÅTTE ha. Damen i dyrebutikken ba meg huske på at om hunden kunne gå 5 m foran så kunne den også gå 5 m ut til siden… Jeg tenkte meg om og lot det kjøpet være. Er fortsatt takknemlig til den damen i den dyrebutikken i Fredrikstad! Ser stadig gamle damer med rullator og en illsint og usosialisert liten «sak» i flexi. Stopp-knapp har ingen hørt om….

Bente Synnøve Olsen Enda et bevis på at det ikke er flexien men eieren det er feil på. Hadde ikke flexien vært oppfunnet hadde dama med rullatoren hatt sin i langline og hatt like lite kontroll på den.

LillyMy Bjugan Nå er jo det litt annerledes

Anette Malèn Barreng Flexibånd – Latmannsbånd, fortalte min dyrlege meg

Monica C Bakker Liker IKKE flexibånd.. Brannsår,nakkeslengskader på hund,lina ryker eller evnt eier mister bådet så det lager masse lyd bortover asfalten o.link…hunden blir da redd og springer av gårde med den «skumle» boksen etter seg.. De fleste fexibåndhunder lærer seg aldri å gå pent i bånd..bare maser og svinser hit og dit.. skal du på utstilling med hunden din så kan faktisk båndet gjøre at hunden din legger til en «skjev» gange..Vet faktisk om veterinærer som kan SE om hunden er vokst opp i flexiline eller ikke på måten den går…

Roshanie Widén Slyngstadli bente: Hade ikke flexin värt oppfunnet så hadde dama hand hunden i et vanlig bånd fordi hun har med stor sansynlighet aldri hört om langline..

Roshanie Widén Slyngstadli dama med rullatoren skulle det stå…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *