En herlig tur langs Ladestien..

 En nydelig høstdag i Trøndelag, med deilig temperatur og noen solglimt. Vi avtalte med en nybakt hundeeier, at vi skulle møtes for å gå en tur sammen langs Ladestien. Det passet perfekt på en slik flott dag! Image00001Nydelige farger å se overalt. Bare å nyte synet 🙂 Image00003Razelle og Junita syntes bare det var koselig å hilse på en ny liten venn. Japanske Spisshunden Timmen har havnet hos en fantastisk flott familie, som har ønsket seg hund så lenge de kan huske. Jeg kjenner igjen følelsen, og gleden med en ny følgesvenn i huset. En mektig og lykkelig følelse som faktisk lett kan gi tårer i øynene. SÅ MYE betyr en «bare» en hund for mange!  Image00005 Razelle og Timmen fant tonen..Image00017Hadde en flott opplevelse, og en mindre trivelig opplevelse langs stien i dag..

Fikk selv erfare hvor irriterende det kan være med hundeeiere som IKKE viser hensyn til andre i verden.. Det kom en løs setter mot oss på stien. Vi kommer gående med tre hunder, og den kommer mot oss, meget nyskjerrig og veldig usikker samtidig. Den har helt uklare signaler, og det er aldri trivelig å møte løse hunder som man ikke kjenner. Omsider dukker det opp en tilsynelatende uinteressert hundeeier. Hun prøver å kalle inn hunden sin, men får ingen som helst reaksjon. Det blir et utrivelig møte, for hundeeieren roper og skriker til en hund som tydeligvis har lukket ørene, og det oppnås ikke kontakt. Heldigvis er mine hunder fokusert på godbitene jeg har i lomma, men så klart er de nyskjerrige. Eieren til Timmen er en helt fersk og derfor ganske usikker hundeeier, og synes også at situasjonen ble ubehagelig.

Tilslutt får hun med seg hunden sin å går videre, fortsatt uten bånd på hunden…

Etter en liten stund, når vi var på vei tilbake, skjedde AKKURAT det samme.. Hunden kommer mot oss, fortsatt med usikre signaler og uten eier. Denne gangen møttes vi på en svært tett sti, uten mulighet til å trekke til siden slik vi gjorde ved det første møtet.. Det ble trangt, og en svært ubehagelig situasjon kunne lett ha oppstått. Eieren roper og kjefter til ingen som helst nytte.  Både Razelle og Junita svarte med å prøve å jage den vekk, og for folk som ikke kjenner de, kunne de godt ha trudd at de var aggressive.. Heldigvis er våre hunder veldig stødige, så de taklet møtet, men det ble en skikkelig irritasjon. Det er ALDRI trivelig å møte andre hunder slik….. Jeg kunne ikke dy meg, kjente jeg ble mektig irritert over hundeeierens oppførsel, og sa fra, på en fin måte, at dette var utrivelig, og at det var båndtvang på dette stedet. Ladestien er nemlig en av flere steder i Trondheim kommune som har helårsbåndtvang!! Eieren virket tafatt og sa svært lite, så ned i bakken og strevet med å få tak i hunden. Ga ingen som helst unnskyldning for hundens adferd, og det virket rett og slett ikke som om denne personen brydde seg i det hele tatt. Vedkommende svarer isteden; «De kan jo få hilse og leke litt da». Så lite forsto den hundeeieren om hva vi mente. Jeg sa klart «NEI ELLERS TAKK» og gikk videre…

Enkelte skulle ALDRI hatt hund!!!!

Lengre bort på stien, kom det en annen dame mot oss på sykkel. I og med at vi er litt «romstore» når vi kommer på stien, tar jeg som jeg alltid gjør, hundene mine inntil meg, for å la andre mennesker passere. For meg er dette en selvfølge. Jeg har store hunder, og respekterer at ikke alle er like glade i de som jeg er… Damen som kom i mot takket oss for at vi viste hensyn til henne når hun kom syklende. Hun sa det var sjelden å se at hundeeiere tok så godt hensyn til andre, og hun syntes det var helt utmerket at vi gjorde det, da hun selv var livredd hunder. Jeg svarte at det skulle da bare mangle, vi må jo ta hensyn til folk rundt oss… og takket henne for at hun faktisk sa det til oss og skrøt av oss!

Det gjorde godt til et hundeeierhjerte…. Spesielt etter den episoden vi hadde over her.

Oppfordringen til ALLE hundeeiere er derfor: Vis hensyn til alle andre mennesker rundt dere når dere er på tur. Ikke alle mennesker liker hunder, eller er rett og slett livredd hunder!! TA hunden/e din/e inntil deg om du treffer noen på tur. Slik unngår du unødvendige negative reaksjoner.  Det er gjerne slike hundeeiere, som ikke tar hensyn til andre, som ødelegger mye for oss seriøse og som virkelig gjør det vi kan for å vise hensyn!!

Tusen takk til den trivelige dama på Ladestien som takket oss for at vi viste hensyn, det betydde svært mye å få høre de ordene fra deg!! Nydelig på langs Ladestien nå…. Elsker høsten og alle nydelige fargene.  Image00019 Image00021 Image00025 Razelle syntes det var veldig koselig med en kompis på tur. Image00053 Image00064 Image00066 Forsøk på å få alle tre med på bildet samtidig, ble skrinlagt etterhvert. Timmen satt ikke akkurat rolig i så mange sekunder på en gang iallefall. Image00076 To herlige firbente nyter livet ved Trondheimsfjorden.   Image00093Razelle har blitt en skikkelig klatremus. Her balanserer hun på en stor trestamme. Image00095Nydelige farger om man tar seg tid til å se seg litt rundt! Herlig! Image00100 Tusen takk til Bente og herlige Timmen for en kjempekoselig tur og trivelig hundeprat. Vi møtes gjerne for tur igjen vi ja!!  Lykke til videre med et herlig liv, med hund i huset! Skjønner familien endelig er komplett!

Legg igjen en kommentar