En liten venn på besøk

Vi har vært så heldige å fått ha en liten venn på besøk i jula. En liten bustete venn, med masser av pels. Herlige Roya har vært hos oss på juleferie, og har sklidd utrolig godt inn i flokken her.  IMG_4355I dag gikk vi oss en tur nede på Storsand og knipset litt bilder på kveldinga.  IMG_4356Roya er ei bestemt frøken på rundt 10 år av rasen Polsk Owczarek Nizinny, eller PON, som den også kalles.   Utrolig spennende å få muligheten til å bli kjent med andre hunderaser på et annet nivå enn å treffes på tur eller på gata.  Roya er en meget bestemt frøken, som vet akkurat hvordan hun vil ha det. Hun er en utrolig snill og trivelig hund å ha i hus.  IMG_4366 IMG_4372 Snart har Roya vært vår gjest i en uke, og det har vært utrolig spennende og sett henne i samspill med våre. IMG_4356 IMG_4359 IMG_4379 IMG_4387 IMG_4389Vi takker Royas familie for at vi har fått æren og gleden av å ha henne i vår flokk i en periode. Dette har gjort godt, både for henne og for våre to py- frøkener. Grei sosialisering på flere plan. IMG_4384  Kopi fra Wikipedia om denne rasen:

Polsk owczarek nizinny

er en polsk gjeterhundrase med røtter tilbake til 1500-tallet. Navnet betyr noe slikt som «Polsk lavlands hyrdehund», og hunden egner seg godt til å gjete buskap. Polski owczarek nizinny, eller PON som den gjerne kalles, er en sjelden hunderase med kun 25 registrerte individer i Norge. I Tyskland og Polen derimot, er det langt flere eksemplarer av den. Polsk owczarek er en av europas eldste raser og regnes som stamfaren til både Bearded Collie og Old English Sheepdog. Hunderasen PON vil veldig gjerne være aktiv og ønsker utfordringer av både fysisk og intlektuell karakter, noe som gjør at den ikke egner seg for alle hundeeiere. Om den ikke blir tilstrekkelig stimulert intellektuelt, vil hundens kreative evner brukes til å finne på egne arbeidsoppgaver, noe som ikke alltid er like konstruktivt. Men med tilstrekkelig stimulans, nok mosjon og en familie som har tid til å ta seg av en intelligent hund, vil den være svært familievennlig.

Hunden er mellomstor, og veier rundt 20 kilo. Den kjennetegnes av en lang «labbetuss»-pels.

Hunden lærer fort, har en av hundeverdenens beste hukommelse, og er jevnt over trivelig og omgjengelig.

Hunden kommer i flere farger, hvorav hvit/grå/svart og hvit/brun er mest vanlig. Hunden kan bli født med eller uten hale, og det er vanlig med kull der noen har hale og andre ikke har det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *