Julebrus – Juleglede eller ikke??

20141026_152928

OHHH JUL MED DIN GLEDE

– NEI!! DEFINITIVT IKKE BESTANDIG!!

Jeg er en av de som elsker juleforbredelser- og som ser frem til adventskos hvert eneste år. I ventetiden benytter vi anledningen til å kose oss, og gjerne med verdens aller beste julebrus, som selvfølgelig er EC Dahls sin.

Personlig  synes jeg det bare er koselig når julevarer begynner å komme inn i butikken. Men når julebrusen kommer for salg i butikkene, får vi hundeeiere og folk med små barn, nok å følge med på når vi er ute på tur. Det slår ALDRI feil…. År etter år, fra julebrusen kommer i butikkene, til langt ut i februar plukker vi glasskår i veikantene, lekeplasser, utenfor butikker, skoler og de fleste steder der hvor ungdommene ferdes.

I år er heller ingen unntak, dessverre!! I dag var vi på en av våre daglige lufteturer med hundene og igjen dukker de opp- de knuste julebrusflaskene i veikanten!!

20141026_152744

Etter å ha plukket opp restene fra tre flasker, på tre forskjellige steder, fant jeg ut at jeg skulle fotografere de neste flaskene jeg fant på lufteturen. Dette  for å sjekke om det var jeg som overreagerte, men ganske så riktig… Jeg fant flere, dessverre!! Selvsagt er jo da glasskårene spredt på svært store områder også. For hunder og katter, er det stor sjanse for at de kutter opp potene sine!! Det skjedde nemlig med vår Razelle i fjor!!20141026_153015

Det har vært mye protester mot at julebrusen skal komme på plastflaske…. det skulle den ha gjort for lenge siden spør du meg!!! Jeg skulle gjerne sett at glassflaskeproduksjonen av julebrus ble tatt bort umiddelbart. Slik det er nå, og alltid har vært så lenge jeg kan huske, ser det ut til at det går sport i det å knuse flasker på denne tiden av året.

Er det virkelig så innmari tøft at en hund, katt eller et barn skal skade seg på knust glass?? Mange, både to og firbente kan få dette i munnen også!! Fuglene «fanger» også ting på bakken som fenger interessen, og det gjør det gjerne når glasset glinser på bakken.  wpid-20121207_001246.jpg

wpid-20121207_001313.jpgDet er nemlig ikke så himla tøft å se sin beste venn eller sitt barn skade seg! Det er ikke trivelig å være på tur med en hund som har kuttet labben sin når man er langt hjemmefra og blodet siler… Jeg vet det, jeg har opplevd det med min 45 kg hund.

wpid-20121207_001255.jpg

Ikke bare å ta den under armene å løpe hjem skal jeg si deg. Den måtte hinke på tre bein mens blodet rant og hunden skrek og hadde vondt!! Det ble akuttbesøk til dyrlegen, utenom ordinær åpningstid. Det ble 6 sting og kr 6500,- å betale den kvelden, pluss kontroller i ettertid. Fortsatt er ikke den poten helt bra!

Så kjære kjære ungdommer!! DET ER SLETTES IKKE TØFT OG KULT Å KNUSE FLASKER!!

Kjære foreldre!! Jeg er nesten helt sikker på at deres barn/ungdom drikker julebrus, kan dere ta en prat med de håpefulle om knusing av flasker??

Kjære bryggerier med glassflasker- JA TIL PLASTIKKFLASKER, FORT!!

Kjære lesere som måtte se/finne knuste flasker på tur- ta gjerne et bilde og legg det til som kommentar på bloggen her!  Kjekt med flere øyne som ser over hele landet. Kanskje får vi sammen dokumentert viktigheten med å gå over til plast i fremtiden!wpid-20121206_152403.jpg

Da krysser vi poter og tær for at vi slipper noen skader som dette igjen!

 Anne-Liss, 27.Oktober 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *