YESS – GJESS

WOWWWW

Noen som har stått ved og under 1000 vis av gjess i fart?? Det har jeg i dag!

DET var litt av en opplevelse det.

Det startet med at jeg, etter mange forandringer havnet på Årsøya i Selbu på dagens tur. Jeg fikk øye på en flokk gjess som visstnok hadde samlet seg på en åker, så jeg bestemte meg for å parkere bilen og gå litt rundt på områdene der gjessene oppholdt seg. Jeg angrer ikke et sekund på det! IMG_8303 IMG_8312 IMG_8315For en fantastisk herlig lyd de lager. Noen kaller det vel støy eller bråk, men jeg synes det var helt herlig å høre de. Junita og Razelle sto måpende og kikka mot himmelen og lurte nok veldig hva dette var for noe.  IMG_8322Jeg må innrømme at disse plogene er mest sjarmerende på våren, når man vet man har sommeren i vente.  IMG_8326Vi gikk rolig nede ved vannkanten, der vi hørte det var en temmelig stor flokk. IMG_8328Så stoppet vi å så på og hørte på den fantastiske lyden på hundrevis av gjess som lettet.  IMG_8329I mens sitter hundene helt rolige å ser på alt som skjer rundt de. Trur nesten de ble helt paralysert av alle fuglene rundt dem.  IMG_8330 IMG_8331Utrolig herlig! IMG_8335Så fløy de seg en runde rundt- før de tok veien tilbake til resten av flokken, som for anledningen var samlet på en åker like ved. IMG_8338De har akkurat lettet fra åkeren. En helt ubeskrivelig lyd, og det bare må være tusenvis av dem. Det høres rett og slett ut som et lokomotiv som starter. Flokkene er i hopetall på alle kanter, men jeg hadde dessverre ingen vidvinkelobjektiv for anledningen. IMG_8339Bildene skulle ha vært presantert med lyd!!  IMG_8340Det føles som en bisverm som suser rundt ørene, og vi er like fasinert, både jeg og hundene. De sitter fortsatt å ser oppe i lufta, men jeg glemte helt å forevige dem. IMG_8343 IMG_8344 IMG_8345 IMG_8346Jeg kunne ha stått å sett på dem i timesvis.  IMG_8348 IMG_8349Så kom de rett over hodet på oss og vingeslagene høres utrolig godt IMG_8350Så går det opp for meg, at om disse skiter, er nok plutselig jeg målskiva. Jeg lukker raskt munnen, og hører det faller diverse i gresset rundt meg. Heldigvis berga jeg iallefall. Junita og Razelle overrasker meg nok engang med å være helt rolig å fortsetter bare å ser opp i lufta, mens de blir servert en godbit i ny og ne!  IMG_8351 IMG_8352 IMG_8353Plogene med gjess kommer aldri til å bli det samme etter denne opplevelsen.  IMG_8354 IMG_8355DETTE VAR NATUROPPLEVELSEN SIN DET, VIRKELIG!!

Det var vel en mening med at jeg havnet her på tur i dag.