Er DU en ansvarlig hundeeier??

I dag la jeg ut et bilde på Facebook. Et dritthæslig bilde faktisk, men fy’sør’n hvor sant!!

Av og til SKJEMMES jeg virkelig av å være hundeeier. Føler at ALLE ser stygt på meg, men når jeg ser langs stier og veier, på fortau, på lekeplasser, fotballbaner og i barnehager…ja OVERALT, så skjønner jeg de! Det er slettes IKKE noe rart at ALLE blir tatt under en kam.. Jeg ser det selv, og jeg irriterer meg over det! Ikke ofte jeg irriterer meg over hva andre gjør altså, for stort sett så angår det ikke meg. Men i DETTE tilfellet gjør det det faktisk.

Jeg er lykkelig hundeeier til to nydelige pyreneerhund-jenter på 8 og 2 år. Jeg har stort sett alltid hatt hund, og har nok kjøpt XXXXX-antall ruller med hundeskitposer i disse årene. På de siste 8 årene med pyreneerhund i huset, har det hent maks 5 ganger at vi ikke har tatt opp skiten etter hundene våre. Enkelte ganger kan det være praktisk talt umulig, da de firbente kan bli dårlige i magen de også. Men da gjør jeg det jeg kan, for at dette ikke skal gå ut over andre som ferdes der hvor jeg er.

I dag tok jeg et mobilbilde av en herlig ruse når jeg var på tur med mine firbente. Like ved inngangen til en barnehage nær oss, lå det en slik herlig ruse. Like ved rusa, var det to STORE søppelkontainere, med god plass til et par ekstra hundeskitposer!! Da det begynte å snø, tok jeg opp en pose fra lomma, tok opp skiten (som IKKE var vår) og la den i søppelbøtta! Nå slipper iallefall det lille barnet på barnehagen å falle oppi den ekle rusa, eller i verste fall spise av den når nysnøen legger seg flott oppå den. Nydelig og flott snø…fristende for ungene!! HVA er problemet?? Hvorfor ikke TA OPP etter hunden sin?? Våre firbente synes jo dette er ufattelig spennende også, så de stikker snuten sin oppi det de også!

Det hadde vært SÅ HERLIG om vi hadde sluppet den der evinderlige hundeskitpraten på våren, men jeg innser at den dessverre kommer i år også. Ingen tvil!!

I dag går dette bildet som jeg har tatt  med mobilen min, landet rundt på Facebook. Bildet av den rusa JEG fjernet fra barnehageinngangen på min tur med mine firbente!! LA det vandre, og del gjerne dette blogginnlegget!! skit

Om dette bildet kan få EN hundeeier til å tenke seg om, er det verdt det!!! Spre skiten, på nett!!!

Ser du en hundeeier som IKKE tar opp etter hunden sin, si fra!!! Men vær OBS på at det finnes hundeeiere som kanskje blir sykelige sure om de blir tatt på «fersken», selv om de heller burde lagt seg langflate! Tilby en pose om de har «glemt» det…. De har sikkert unnskyldninger i massevis!

EN ting til, om du SER en hundeeier som har tatt opp skiten etter sine hunder, og som går å bærer på sine poser, evnt kaster disse i en søppelbøtte nær deg, SKRYR GJERNE av denne personen. Si at du synes det er flott at akkurat DU tar opp etter hunden!! Si at du setter stor pris på det, og bor du i nærheten av der hvor hundeeieren går, og har en søppelbøtte i nærheten, tilby «plass» i din søppelbøtte til posen. Det er sjelden man opplever å få høre det når man har tatt opp. Det er jo en selvfølge at det blir gjort, men dessverre, ikke alle ser på det slik. Jeg fikk skikkelig skryt for ei stund siden, og jeg må innrømme at jeg satte umåtelig stor pris på at mitt ansvarlige hundehold ble lagt merke til!! <3 Tusen takk til vedkommende som skrøyt. You made my day!!  🙂

OPPDATERING ET DØGN ETTER PUBLISERING PÅ FACEBOOK; Bildet jeg har tatt av denne lekre hundebæsjen er delt 200 ganger på sosiale mediaer, og dette blogginnlegget er delt 79 ganger, samt diskutert av svært mange. JEG har oppnådd MER enn det jeg ville, «noen» hundeeiere har iallefall sett det, og fått med seg, nok en gang, at de blir sett ned på når de IKKE tar opp etter hunden sin!! TAKK FOR DELINGER FOLKENS!!!

OPPDATERING: Bildet av hundebæsjen er på Facebook, delt 350 ganger, og innlegget på denne siden er delt 130 ganger! Jeg er strålende fornøyd med publisiteten av bæsjen. «Noen» har da vel skjønt HVILKET ansvar de har som hundeeiere?? Fortsett gjerne å del……

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *