HAR DU SETT QIMBERLY?

I dag, 23 mai i 0800 tiden, skjedde det vi alle hundeeiere frykter mest av alt, at hunden smetter ut i et brøkdel av et sekund og forsvinner. Stort sett alltid kommer de nok kjapt tilbake, eller man kan løpe motsatt vei som en gal og lekende idiot og lokke de til seg. Dessverre funker ikke dette bestandig. Det gjorde det IKKE med Qimberly, eller Qimmi som hun også kalles.

Qimberly var «på ferie» hos en svært hundevant familie, som også eier to hunder av samme rase, pyreneerhund, mens eieren selv er «på ferie» i Riga. Tenk for en forferdelig situasjon, både for hundepasser og hundeeier. Et sant mareritt for alle hundeeiere. Men det ble verre…. Hunden ble observert løpende ved og i Okstadbakkene, som er en 6 felts meget trafikkert vei inn og ut av Trondheim. Alle som hørte og så dette, fikk selvsagt gåsehud ned til tærne, og saken kom etterhvert på forsiden på adressa.no.  Noen med samme rase tok kontakt, en som selv eier pyreneerhund hadde observert hunden, men kjørte buss og fikk ikke stoppet.. Hunden ble observert påkjørt. Hun ble  ble truffet på siden av bilen, ble slengt framover noen meter med høyre side ned mot bakken. Reiste seg relativt fort å løp nedover åkeren mot Nyveilia. En mann i hvit kassebil prøvde å få tak i hunden, men lyktes ikke. (Det var ikke denne bilen som kjørte på Kimberly). Mulig den har fått seg en smell i bakparten på kroppen. Flere observerte dette og trafikken i området gikk visstnok meget sakte. Det måtte den ha gjort, for om trafikken hadde fulgt fartsgrensen, hadde de kjørt i 70-80 km.t- og da hadde nok hunden vært død nå!

qimmi1Så tok det en stund før observasjonene kom. Den sikre observasjonen var i Romulslia ca 08.45, av en dame som kjenner til hunden. Hun prøvde å lokke den til seg, men fordi den er litt sky, og sikkert var i panikk, løp den unna. Damen sto i pysjamas og kunne ikke løpe så langt etter  ;O)

Saken EKSPLODERTE på sosiale mediaer. Facebookgruppen «Hund savnet og funnet i Trøndelag» http://www.facebook.com/groups/145408572196534/ , som jeg er stolt grunnlegger av, ble flittig brukt, hele dagen, og det ryr ennå inn meldinger.

Masse folk ute å lette, overalt, masse folk som ringte, sendte sms og PMer på facebook til oss alle sammen. Falck, Norgestaxi Trøndertaxi, AtB, Politiet, Sjåfører på Rignes, Betongbilsjåfører, folk i fra Elverum transport, Trondheim bydrift, sykkelgrupper på tur i skogen, folk med hund og hunder, folk på sykkel, barnehagegrupper, skoleklasser på tur, busslaster med folk på vei inn til skogen, anleggsarbeidere, Asfaltarbeidere, butikkansatte flere steder….ja ALLE ble varslet, og ALLE viste et enormt engasjement. Det har gått ut etterlysninger på samband til flere taxiselskapene og bussene, flere har ringt rundt til sjåfører i omegn….. sukk…. ja ALLE tenkelige har blitt tipset om å holde utkikk, og gi oss tilbakemeldinger. Politiet har oppdatert jevnlig, og adressa fikk oppdatert saken på nett, etter å blitt «bombadert» med bilder av vakre Qimmi ♥

Imens sitter hundeeier i et annet land, helt uten mulighet til å komme seg hjem å lete. Liksom «være på ferie». Ikke lett det der!! Samtidig som en frustrert og tårevåt hundepasserfamilie, som egentlig burde vært på jobb, leter desperat sammen med hundrevia av andre, for det var vi minst…….

qimmi3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så kom det endelig en observasjon, politiet ringte å sa den var observert på turstien bak Shell på Granåsen.. Jeg trur neimen ikke Shellstasjonen der har hatt SÅ MYE besøk siden de hadde pansertilbud på drivstoff for x-antall år siden. Folk kom fra fjerne og nær.

Vi hadde base der. Lang stund, før vi igjen var i alle områder rundtomkring, inn gater hvor det var forbudt for gjennomkjøring (Vi kjørte jo selvsagt ikke igjennom) ;O) og folk var på alle tenkelige stier, grusveier, krinkler og kroker. Så fikk vi nok et tips om like ved Shell, men vi fant ingen hund..Så kom det en telefon om at en person hadde observert en annen person få en slik hvit stor pyreneerhund inn i en stasjonsvogn på Våddan, og var på vei nedover.. Vi ble blanke i øynene alle sammen!! Skulle vi være nær en løsning?? Sukk… Neida…. I stundens hete kom vi jo selvsagt ikke på at foreldrene til hundeeieren, som bor på Våddan, passet den andre tispen mens eier var på ferie. Dette var den andre hunden hennes og ikke den vi savnet…De kjørte forbi oss på shell, det var da vi koblet…..

Vi ordnet «base» på Shell, og fikk tips om Hårstad hestesenter. En av oss som var der nede, fikk tilbakemelding om at den hunden som var observert der, var pyreneer og bodde der.. Mens en annen hadde fått bekreftet av en annen, at dette var ikke hunden som bodde der, men den hunden som var meldt savnet!!!! Det ble dobbeltinformert i stundens hete på facebook. Sukk!! Frustrerende!! 2 jenter hadde klappet henne like før……. en annen dame kom til like etter den hadde løpt inn i skogen, og blitt borte.. Enda mer frustrerende, og typisk utgjort!!

Oppi dette fikk vi tips om Ila, Ilsvika,  Ica Sjetnemarka, og Moholt kirkegård, og folk dro ut, for sikkerhetsskyld.

En ildsjel kom seg opp i toppen av hoppbakken på Granåsen, for å få utsikt. De observerte noen hvite flekker på noen åkre, og folk sjekket det ut! FOR ET ENGASJEMENT!!! Noen hadde observert en hvit hund på et jorde på Flatåsen, de hadde sett den og trudde først det var en kalv… Folk kom til å lette….

Så fikk vi sikre observasjoner fra folk som kjenner hunden. Hun ble sett på åkeren ved Nedre Flatåsen/ Buenget, ved noen gårder og ei elv der. En dame ringte mens hun så hunden, de som var på stedet ble direkte kontaktet, men hunden ble borte i et skogholt. Gårdeieren hadde sett henne en gang tidligere, men hadde ikke koblet at dette var en savnet hund. Flere var i områdene her, lette og lette. Et rådyr kom plutselig i panserfart ut fra et skogholt, vi håpet det kom en hund etter i like stor fart, men det gjorde det ikke, dessverre. En annen som lette ble jaget inn av elg! Ikke bare, bare å lete på slike steder!!

Det raser inn med meldinger fra hytt og pine, til og med fra folk i Oslodistriktet og motsatt vei. Saken har engasjert, ikke bare i Trøndelag, men landet rundt! En annen iherdig hundevenn har sagt at han skal kjøre fra Oslo til Trøndelag i mårra, om hunden ikke er funnet… (- Og veiene til Trøndelag er jo ikke akkurat så «farbare» for tiden heller….)

Noen har kontaktet klarsynte. De kunne fortelle flere ting, som akkurat nå ser ut til å stemme. Den siste meldingen vi fikk derfra, var visst at hun hadde funnet ly for natten. Stakkars Qimmi er nok helt utmattet, og vi vet jo fortsatt ikke hvor skadet hun er, om hun i det hele tatt er skadet. (Det var ingen blod på bilen som traff henne).

Det her har vært en MARERITTDAG, for mange (Men selvsagt verst for hundeeier og hundepasser). Dette kan skje hvem som helst! Dette kan skje deg- og meg!! Dette kan skje ALLE!! Men, DU VERDEN HVOR FLOTT VI HUNDEVENNER ER, MED ELLER UTEN HUND!! JEG ER MEKTIG IMPONERT!!! FOR ET ENGASJEMENT!!

Pr skrivende stund, klokken 02.21 (ja, jeg er trøtt og sliten nå, innrømmer det) , er artikkelen på Adressa delt 288 ganger i sosiale medier, min statusoppdatering om hunden er delt 1174 ganger, samt at jeg hadde flere andre statusoppdateringer som har blitt delt mange ganger, Et innlegg på gruppa hund savnet og funnet i Trøndelag er kommentert 519 ganger, men det finnes flere tråder om hunden, så den kommentarbiten er vel opp i 1000 nå, gruppa har fått 129 nye medlemmer i skrivende stund, og antall smser osv har vi ikke peiling på… Det har blitt noen timer i telefon, på mobilnett, noen smser og mange timer på farten og i bilen- for ikke å snakke om mange timer uten søvn!!

Fikk for litt siden en sms fra journalist i adressa: De vil følge saken fremover, og følger med på facebooksiden, de krysser fingrene og håper vi finner den i god behold, leserne har vist et voldsomt engasjement, og de er imponerte over alle som leter og stiller opp. De sier vi må hvile litt og stå på i morgen… Herlig!!

Alle etater og firma jeg har vært i kontakt med, har vært helt enestående!! Spesielt politi og taxi sentraler!! 🙂 Om noen få timer blir det en ny runde til alle sammen!! Politiet fulgte forresten også med på facebookgruppa vår!! Lite ante jeg, for en god stund tilbake, at denne gruppa skulle ha et slikt engasjement!! FABELAKTIG!

Antall engler som har delt, vært på utkikk, lett, formidlet, fulgt med, ringt, tipset, observert, kommentert, engasjert……..aner vi ikke!!!! Men det er mange- UENDELIG MANGE, men du verden hvor stolt jeg er over å være en del av et slikt hundevennmiljø- som virkelig stiller opp for hverandre. Og nå gråter jeg!! Nå kom følelsene, og det er ikke engang min hund…. Men DET betyr ikke noe som helst…. Det er en hundevenn sin, en pyvenn sin, det er pyvenner som har mistet den….. Men DET betyr heller ikke noe, men gjør det hele litt sterkere, følelsesmessig…

JEG ER STOLT, AV ALLE- INGEN NEVNT, INGEN GLEMT!!!!

I morgen (heeeei, litt senere idag…)  vil jeg vokne til en ny og flott dag, med stor overskrift her og i avisa, en fantastisk gladnyhet!! Jeg tør ikke skrive det, itilfelle noen misforstår….. ;O)

qimmi2Om Qimberly: Hun er en stor, hvit pyreneerhundtispe, heter Qimberly, og kalles både det og Qimmi, lyder begge! Hun er født i april 2010, er litt sky ovenfor folk, trekker seg kanskje unna, og er nok itillegg i sjokk/ panikkangst. Hun er litt mørkredd, ikke så veldig sosialisert som en byhund. Bor til vanlig på Kvål, men var på ferie på Okstadøy til «rasevante folk». Er bekreftet påkjørt, mulig skadet, truffet på høyre side.

Disse kan dere kontakte om dere har informasjon om hunden:

TRUDE: 93040523       TOVE: 41200489        ANNE-LISS: 47279354       
HILDE (etter 15.00 i morgen 24/5) :40765026

 

Artikkel i Adresseavisa: http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article7613837.ece

Facebookgruppa: http://www.facebook.com/groups/145408572196534/

 

 

 

4 kommentarer

  • anne-liss

    Til alle som leser, kommenter under her om dere har vært ute å observert henne, steder dere har besøkt, om dere har tipset noen firma osv…. Ikke alle er på Facebook, så jeg skal følge med jevnlig her….. KONKRETE TIPS MÅ SJE PÅ MOBIL TIL DE OVER HER, da det ikke blir sjekket hele tiden pga leting……

  • elisabeth magnussen

    hei. Min sønn mente å ha sett hunden igår kveld på moholdt. Den var skitten og ville ikke komme da han lokket på den. Han ringte politiet, men fikk beskjed om at hunden var funnet. Er den ikke det da?

  • anne-liss

    NEI HUNDEN HER ER IKKE FUNNET!!! Jeg var selv på Moholt, men vi mener det kan være en annen hund! En golden. Dette tipset kunne nok ikke vært Qimmi, da sikre kilder så henne på åkeren på Buenget.. Jeg ringer politiet nå!

  • Siv-Helen Alterskjær.

    Kjære dere alle sammen som er ute og leter, jeg er så utrulig imponert over dere, dere gjør en fantastisk jobb, og hadde det ikke vært for at jeg sitter her 50 mil lenger nord, så skulle jeg gjerne ha trålet manngard sammen med dere. En stor stjerne i boka til alle sammen.

    Nå skal jeg finne senga her, men håper på gode nyheter når jeg skjekker nettet i morgen tidlig. Mine tanker går selvfølgelig til Qimberly’s eier og ikke minst til hennes «barnevakt», måtte den vakre hunden komme til rette uskadd <3 Hilsen en hundevenn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *