HURRA FOR OSS!!!

Du`Razelle og jeg gjort noe spennende sammen igjen. Noe utrolig spennende!!

En sak jeg har tenkt på i mange, mange år har blitt virkelighet. Noe jeg sjekket muligheten til for lenge siden, men som jeg ikke har fått anledning til, før nå..

Hunder har alltid betydd mye for meg i livet mitt og de har alltid gitt meg mye glede og kjærlighet. Jeg har alltid kalt mine herlige følgesvenner for «lykkepillene mine» og de har alltid vært like gode å ha  rundt seg. Det sitter mange eldre og syke rundt omkring på sykehjem og institusjoner som har samme erfaring som oss, men som dessverre ikke har anledning til å ha firbente rundt seg til daglig lengre. Det er bevist at hunder har en stor evne til å vekke glede og følelser- og derfor har jeg alltid tenkt at vi kan være en liten «gledesekvipasje» for andre mennesker, for å lette på en kanskje litt grå og trist hverdag.

Før jul fikk jeg høre at Røde Kors skulle starte med et pilotprosjekt med å utdanne noen besøkshundekvipasjer i Trondheim, og jeg tok straks kontakt med kontaktpersonen i prosjektet. Dette er noe jeg har ventet på og sjekket hos flere organisasjoner, men ingen har vært aktuelle, før nå. Stakkars Kjersti som var på jobb den dagen. Hun ble jammen bombadert med masse spørsmål fra en overivrig hundeeier- og «stakkars»- nå vet hun iallefall at «Hoinnfolk e hoinnfolk».

Vi var så heldige å få bli med på dette kurset og etter jul startet vi på kurs sammen med en flott gjeng glade og utrolig trivelige hundefolk med samme mål: Å dele på gleden med vår egen gledesspreder!

I dag var dagen!!

Den siste kursdagen med mange spennende momenter og Razelle var kjempeflink i dag også. Vi gikk igjennom alle de spennende momentene som var satt opp, helt uten problemer. Av 15 vurderingspunkter, fikk vi kommentaren «Kan bli bedre» på en av de og DET er vi virkelig utrolig stolte av. Selvsagt VET jeg at vi kan bli bedre på mange punkter, og at vi ALLTID har mye å lære, hver eneste dag, men i dag var det disse punktene som gjaldt. I dag var fiskekakene, julepølsa og kjøttkakene mer spennende enn gjengen med folk som skulle hoie, hilse, kose og klappe. Hun brydde seg ikke så mye om det som foregikk i gjengen der og var heller mer opptatt av mors godbiter som ble kastet litt rundt på gulvet. Det var vel heller mer mor som ikke leste helt situasjonen skikkelig ;O) Men alle de andre 14 punktene ble «Tilfredsstillende», som er den «beste» på denne testen her.. Så YES, jeg er megafornøyd.

Her er bilder tatt etter godkjenningen!

Tusen takk til Turid, Lea, Kjersti og alle to og firbente som vi har vært på kurs sammen med i denne perioden her. Det har vært veldig koselig, gøy og utrolig lærerikt.2015-04-16 21.20.37

En utrolig herlig gjeng med masser av godt humør. Vi gleder oss til å treffes igjen!

Gratulerer alle sammen og lykke til med et viktig og koselig arbeid!

2015-04-16 21.20.39

2015-04-16 23.33.45Razelle har kommet hjem og sover!! Gjett om hun er sliten..

Prøvde å få besøkshundmerket over hodet på henne. Måtte løfte opp hodet hennes da, hun var jo helt kaputt! Dessuten får vi knaptnok merket over hodet på henne. Er da ikke akkurat noen liten chihuahua heller da liksom ;O)  Ikke sikkert de trudde de skulle få «isbjørner» godkjente i prosjektet sitt heller. Spørs om noen (MRK- gubben eller datteren) i huset må frem med litt av sine syferdigheter slik at vi får festet besøkshundmerkene på en lur måte, slik at også du`Razelle får «arbeidsklærne» på seg.2015-04-16 23.32.59

Det er et bra utvalg med punkter som må testes ut før en hund blir endelig godkjent besøksvenn, så jeg er ufattelig stolt! Punktene er også sjekket på flere kursdager, på varierende steder, både ute og inne og både med og uten distrahering. Itillegg til godkjent helseattest fra veterinær.2015-04-16 23.32.43

Så vidt jeg vet, er Cubilon`s du`Razelle Ragoutant akkurat nå den andre pyreneerhunden i Norge som er godkjent som Besøksvenn, og DET er jo bare så utrolig gøy da!! Er lov å være litt ekstra stolt da!!

(Om jeg tar helt feil, gi meg en tilbakemelding så jeg får korrigert meg selv) 2015-04-16 23.32.21

2015-04-16 23.31.16Ingen tvil om at det er meget slitsomt for en hund å bli utsatt for slike påkjenninger som de blir på et slikt kurs. Razelle er langt inn i drømmeland og sover som en stein mens jeg tar bilder.

2015-04-16 23.30.33

2015-04-16 23.34.27   Det er virkelig ikke bare Razelle som har måttet jobbe for å bli godkjent. Skal man være frivillig i Røde Kors, må man igjennom flere obligatoriske kurs. Utrolig bra kursopplegg og virkelig lærerikt, og et veldig bra utgangspunkt for alle sammen. Dessuten er det om temaer som man kan ha nytte av i dagliglivet også.

Nå skal jeg snart dele litt på lykkepillen min- for å glede noen andre som helt sikkert vil sette pris på det og jeg ser virkelig frem til reaksjonene og eventuelle tilbakemeldinger som kommer!

Det skal iallefall bli spennende å gjøre en forskjell for andre mennesker.

 

Legg igjen en kommentar